Житомирський кіноклуб "Сок" показує фільми, які мотивують думати

Житомирський кіноклуб "Сок" показує фільми, які мотивують думати
Більше місяця в Житомирі діє клуб соціально-критичного кіно «Сок».

 Щочетверга в приміщенні «Кавоманії» збирається кілька десятків молодих людей а би спочатку подивитись, а потім обговорити певний фільм.
- Початково все задумувалось на рівні кількох зустрічей за ініціативи незалежної студентської профспілки «Пряма дія», однак зараз це цілком сформований самостійний проект, - розповідає один з координаторів проекту Сашко Микитенко. Ми дивимось не якісь там прості фільми, а дійсно ті, які мотивують думати. Ніхто нікого не зобов’язує приходити чи брати участь в обговоренні, але з кожним разом людей все більше. Хтось просто дивиться і йде, а для когось найцікавіше поділитися думками й враженнями. Соціально-критичний напрям в кінематографі вирізняється посиленою увагою до особливостей людських взаємовідносин; йому цікава не статика, а динаміка людського життя. Сюжет в таких фільмах - декорація до дії, котра і є основою всього. Жанрово під цей напрям в першу чергу потрапляють соціальні та психологічні драми, соціальна фантастика, (анти)утопії. Власне, на це ми й опираємось у підборі нових фільмів для перегляду. Соціально-критичне кіно - це кіно, що турбує думку, кіно, що народжує емоцію, кіно, що не залишає байдужим. Саме такі цілі й переслідує наш кіноклуб.
Щоразу назва фільму анонсується заздалегідь, а перед самим переглядом відбувається коротка, 5-хвилинна презентація кінострічки. Далі, власне, перегляд самого фільму. По закінченню сеансу 30-60 хвилин на обговорення картини.
Ми вже подивились "Бойцовский клуб", «Дім з піску та туману», «Зіткнення», «Експеремент», на черзі фільм «Пролітаючи над гніздом». Варто відзначити, що фільми можуть пропонувати і самі відвідувачі на зустрічах і в соціальній мережі, але вони повинні відповідати спрямованості «Соку». Наш кіноклуб вже запустив цикл тематичних фільмів, по 4 картини в кожній ітерації. Ці картини об'єднанні спільною проблематикою, і протягом місяця ми смакуємо ті стрічки, які найглибше і найвиразніше її розкривають.
В цьому місяці наш тренд – конформізм, німецька психологічна драма "Експеримент" стала першою картиною в цьому напрямку. Кожен окремий цикл вестиме інша людина, в команді зі мною працює Ірина та Микола.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 На Житомирщині регулярно працюють мобільні медичні команди 17:31 308 пожеж в екосистемах від початку року: рятувальники та патрульні проводять превентивні рейди у Житомирі 17:00 Громади та ветеранські організації можуть взяти участь у грантовій програмі 16:41 На Житомирщині продовжується робота зі створення системи укриттів у закладах освіти Від читача 17:06 Розкажи бабусі про очищення судин 16:21 На річці Уж прикордонники виявили браконьєрів, які встигли наловити риби на пів мільйона гирвень 16:00 З Житомира на передову передали обладнання на 639 тисяч гривень photo_camera 15:40 МінРеінтеграції: Ветеранів запрошують безкоштовно опанувати професію ІТ-фахівців 15:20 Раду безбарʼєрності створять при виконкомі міської ради 15:00 Заподіяння майже 280 тис грн збитків при закупівлі природного газу – у Житомирі судитимуть екскерівника комунального підприємства 14:40 Біля університету імені Франка буяє бузок. ФОТО photo_camera 14:20 МОН: Документ про освіту відсутній у Дії: причини та алгоритм дій 14:00 Травень розпочнеться в Україні з сухої і теплої погоди 12:41 У Житомирі нагородили переможців та призерів батлу «Я – козацького роду» 12:19 У лісосмузі біля Радомишля знайшли сім боєприпасів часів минулих війн 12:00 Оновлюйте дані в ТЦК уже сьогодні 11:41 Житомирська обласна філармонія запрошує: афіша травня 11:21 У Бердичеві нетверезий чоловік на зупинці кинув піротехнічний засіб - пролунав вибух photo_camera 11:00 На автошляхах області тривають поточні ремонти 10:39 27-річний житомирянин організував шахрайський «бізнес» на сортуванні олівців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up