Житомиряни про те, чи можна прожити на мінімальну заробітну плату

Житомиряни про те, чи можна прожити на мінімальну заробітну плату

В Україні з 2021 року мінімальна заробітна плата становитиме 6500 гривень. 

Прожити на «мінімалку» – реально чи ні? Дізнавалися журналісти редакції «20 хвилин Житомир» у місцевих жителів.

«Зараз тільки житло зйомне і комунальні – це сума заробітної плати за місяць. Оплатив житло, а їсти, одягатися, жити – за що? Звісно, це дуже мала сума. Якщо порівнювати з тим же Києвом, ціни там приблизно ідентичні з Житомиром, проте там заробітна плата набагато вища. Для Житомира це замало, я вважаю», – коментує Вероніка, 32 роки.

«На таку заробітну плату не те що прожити, навіть померти не можна!» – наголошує Тамара, 59 років.

Відео дня

«У мене зарплатня більше 6500 гривень, але ті, хто отримує таку суму, – їм дійсно важко. А це значний відсоток населення, адже у нас не так багато професій, де можна багато заробити», – зазначає Захар, 24 роки.

«Це смішно – такі суми. А пенсії – це все копійки. За такі гроші неможливо прожити. Тим паче, ціни зараз і на комунальні послуги, і на продукти – шалені. Це ще добре, якщо сім’я, там бюджет, звісно, більше. Але наодинці працювати і оплачувати це все – не уявляю», – ділиться Марія, 27 років.

«Звісно, це замало. Особливо на фоні того, що зараз зросли ціни на тарифи, проїзд, продукти. Ціни на все це мають відповідати заробітній платі. В іншому разі – це знущання над населенням», – додає Денис, 40 років.

Світлана Цимбалюк

​​​​​Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (9)
  • Анна Хмурая

    Почему нельзя найти другие решения для улучшения жизни? Вот даже взять бизнес, почему закрывают только малый на время карантина?? Если закрывать, так всех... Вот пока у нас такая выборочность, так и будем выживать. Вот у мусульманских стран нет такого  безденежья. Наверное потому что люди думают как лучше сделать для всех. Вот у них есть дополнительный налог Закят  https://medinaschool.org/library/obshestvo/zakyat/zakyat_   это обязательный налог для каждого мусульманина, который  обеспечен. Так почему бы и нам не ввести такой налог для депутатов к примеру? Думаю тогда быстро найдуться деньги на все ))

  • Ірина Василівська

    Це просто нас хочуть,щоб ми просто ноги витягнули,бо вижить ми не зможемо.
  • Сергій Самійлик

    Можна, але не довго... От самі подумайте, 6000, комуналка 3500-4000... 2000 це на місяць лишається... А пенсіонеру? 2500 пенсія!!! Як???
  • Олександра Климчук

    Ні.попробує.началство1900прожити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up