За 9 місяців житомирські податківці провели 421 позапланову перевірку

За 9 місяців житомирські податківці провели 421 позапланову перевірку
В. о. заступника начальника ГУ Міндоходів у Житомирській області Ігор Вандьо підкреслив, що оскільки малий та середній бізнес є рушійною силою суспільства, основою його економічного благополуччя, податківцям необхідно створити такі умови для бізнесу, щоб його спілкування з податковими та митними органами було простим, зрозумілим та прозорим.

Як підкреслив Ігор Вандьо, послаблення тиску на платників податків уже реалізується через зменшення кількості перевірок бізнесу.

За дев’ять місяців 2014 року підрозділами податкового аудиту ГУ Міндоходів у Житомирській області проведено:

•        557 перевірок, в тому числі: планових – 136, позапланових - 421, що на 21 % менше ніж за аналогічний період минулого року (704 перевірки).

Відео дня

•        765 зустрічних звірки (перевірки підтвердження взаєморозрахунків між суб’єктами господарювання, які не передбачають донарахувань), що на 9 % менше, ніж за аналогічний період минулого року (840 зустрічних звірок за 9 міс. 2013 р.).

За результатами контрольно-перевірочної роботи за 9 місяців 2014 року донараховано податкових зобов’язань в сумі 69,1 млн. грн.

Із загальної суми донарахувань узгоджено 43,5 млн. грн. (або 62,9% від загальної суми донарахувань).

Із донарахованих сум надійшло до бюджету – 40,9 млн. грн., (або 94,1% від узгоджених донарахувань).

Причому, за словами в. о. заступника начальника ГУ Міндоходів в області, основним критерієм контрольно-перевірочної роботи є наявність у суб’єкта господарювання «ризиків». Автоматизована «система раннього виявлення та припинення діяльності тіньового сектору економіки» виконує пошук «ризикових» підприємств, орієнтуючись на такі базові параметри, як присутність у місцях масової реєстрації, невизначеність фактичного знаходження, вартість основних фондів. Під час аналізу баз даних спеціалізовані програми шукають підприємства, які, ймовірно, можуть бути «податковими ямами» або «транзитами».

За повідомленням Інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Режим автопілота: визначено 8 тонких ознак того, що ви "відірвані" від світу 09:30 Прогноз погоди на святкові вихідні: без опадів, до 20 градусів тепла 09:00 4 травня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити 16:48 За програмою «Енергодім» завершена модернізація ОСББ в Житомирі Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:19 Трьох викладачів професійного ліцею Житомира викрили на антиукраїнській агітації: заперечували воєнні злочини рф 16:00 У Житомирі трьом наркоділкам повідомили про підозру за виготовлення амфетаміну 15:40 На території Житомирської громади заборонено продаж алкоголю з 22:00 до 8:00 15:20 На Бердичівщині поліція розшукує безвісно зниклого 42-річного чоловіка 15:00 У голови Житомирської ОВА - 15 радників: «Антикорупційний штаб» розповідає про одну з найбільш загадкових посад в Україні 14:40 У Станишівці вантажівка збила пішохода - чоловік в лікарні 14:20 В одному з сіл Житомирського району місцевий житель смертельно поранив сусідського кота з пневматичної гвинтівки 14:00 «Банківські працівники» з в’язниці спустошували рахунки пенсіонерів – на Житомирщині судитимуть злочинне угруповання photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: напередодні свята photo_camera 12:41 Ветерани можуть скористатися програмою безоплатного зубопротезування 12:20 Як потрапити до 1 класу дитині без прописки? Відповідає Департамент освіти Житомирської міської ради 12:00 Як тепер видалятимуть засохлі й пошкоджені дерева та обрізатимуть крони дерев на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків Житомирської громади 11:40 4 і 5 травня в Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбудеться освячення великодніх пасок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up