Як отримати до 70 тис. грн. на відкриття власної справи на вигідних умовах?

Як отримати до 70 тис. грн. на відкриття власної справи на вигідних умовах?

Пілотний проект Міністерства соціальної політики «Рука допомоги» допомагає в оформленні власної справи та надає на це мікрокредити.

Якщо ви прагнете започаткувати свій бізнес, розгляньте можливості, які надає «Рука допомоги».

В Україні діє пілотний проект «Рука допомоги» Міністерства соціальної політики України, який реалізується за підтримки Світового банку в рамках соціальної підтримки населення.

Мета проекту – допомогти вимушеним переселенцям та членам малозабезпечених сімей позбутися залежності від соціальних виплат, отримати достойну роботу або заснувати власний бізнес. Це абсолютно новий механізм для України, який, проте, вже довів свою ефективність в країнах Євросоюзу.

Відео дня

Кому може бути цікавий цей проект?

 Для тих, хто шукає стабільного заробітку, проект пропонує допомогу у працевлаштуванні.

  • Якщо бажаної вакансії на момент звернення немає – пропонуються різноманітні варіанти тимчасових оплачуваних робіт на користь громади.
  • І найголовніше – ті, хто давно мрів про власну справу, мають змогу отримати безвідсоткову поворотну фінансову допомогу (мікрокредит) на обладнання та матеріали для започаткування бізнесу.

Сума мікрокредиту «Рука допомоги»

 Сума такого мікрокредиту може складати до 40 прожиткових мінімумів, що у 2018 році складає близько 70 тис. грн. Повернути ці кошти потрібно за три роки.

Важливо. Повертати потрібно лише різницю між сумою фіндопомоги та сплаченими за три роки податками і зборами.

Вигідна пропозиція. А в разі, якщо учасник стає роботодавцем для двох інших учасників проекту «Рука допомоги», тоді фінансова допомога взагалі стає безповоротною.

Що ще, окрім фінансів, надає проект «Рука допомоги»?

 Крім фінансування, учасники проекту на старті своєї підприємницької діяльності отримують консультаційну підтримку та супровід у підготовці бізнес-плану.

«Рука допомоги» заохочує місцевий бізнес до створення робочих місць: в разі працевлаштування двох учасників проекту підприємства можуть отримати від держави безвідсоткові кредити на закупівлю нового обладнання.

Хто може бути учасником проекту:

•   якщо ви – вимушений переселенець, або отримуєте допомогу, як член малозабезпеченої сім’ї, та прагнете самостійно визначати свою долю, але потребуєте підтримки на старті;

•   якщо ви живете в Полтавській, Харківській, Львівській областях, у Баранівській міській ОТГ Житомирської області, Кіптівській сільській ОТГ Чернігівської області та Миколаївській міській ОТГ Донецької області.

 Для того, щоб подати заявку на участь, потрібно:

 1.    звернутись до районного управління з питань соціального захисту населення або до базового центру зайнятості за місцем проживання;

2.    написати заяву на участь у пілотному проекті «Рука допомоги»;

3.    надати довідку про отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям або довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

 Якщо ваше підприємство бажає взяти участь у проекті в якості роботодавця та отримати поворотну фінансову допомогу:

 1.    уповноважена особа має звернутись із заявою до базового центру зайнятості за місцем реєстрації;

2.    надати пакет документів про відсутність заборгованості перед бюджетом та судових обтяжень.

Довідково: в якості пілотного проекту «Рука допомоги» вже діє в Харківській, Полтавській та Львівській областях, а з 2018 року – також в окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької та Чернігівської областей. Учасниками проекту стали близько трьох тисяч українців з числа малозабезпечених та внутрішньо переміщених осіб, з них понад 110 – отримали фінансову допомогу та стали підприємцями.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Александр Лозохвост

    Якщо захочете дістатти гроші на якусь справу, то можу порадити прочитати цю статтю про безвідсоткові кредити http://uzhgorod.in/ua/novini/2020/iyul/bezvidsotkova_pozika_privablivist_i_riziki

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up