Як не стати жертвою шахраїв під час онлайн покупок: корисні поради житомирянам

Як не стати жертвою шахраїв під час онлайн покупок: корисні поради житомирянам

На Житомирщині триває 4-й день жорсткого карантину, під час якого люди зіштовхнулися з тим, що не всі види товарів можна придбати в магазинах. Тому єдиний вихід – онлайн покупка.

Як зрозуміти, що продавець шахрай

Виявляється, шахраями можуть бути не тільки продавці, але і покупці.  Тому давайте для початку розглянемо, як  вирахувати псевдопродавця. 

  • Відео дня
    /li>

Невже покупці теж бувають шахраями?

Також будьте обережними, коли продаєте товар. Адже шахраї дійшли до того, що навчились під виглядом покупки видурювати гроші. Тому, якщо у вас щось хочуть придбати, зверніть увагу на декілька моментів.  

Якщо ж так сталося, що ви випадково повідомили особисті дані – терміново блокуйте карту через інтернет-банкінг або телефонуйте на гарячу лінію банку. Також зверніться до кіберполіції та напишіть заяву про вчинені шахрайські дії.

Як викрити шахрая

Своєю історією, як можна викрити шахрая, з нами поділилась житомирянка Світлана. 

«У мене була ситуація, коли я на одному дуже відомому сервісі оголошень хотіла придбати дитячий візочок по гарній ціні. Телефоную я продавцю, уточнюю деякі моменти, і тут він просить скинути передплату, нібито за доставку в дві сторони. Це на той випадок, якщо я не заберу товар або він мені не підійде. Я сказала – добре, але нікому не продавайте, бо я точно заберу. Потім я попросила свого чоловіка теж подзвонити цьому продавцю та спробувати придбати візочок. І що ви думаєте, він йому теж продав і попросив скинути передплату, пообіцявши при цьому поставити на резерв, щоб ніхто не купив часом.  Потім я попросила свою маму зателефонувати цьому ж продавцю і знову ж таки спробувати придбати цей товар. Історія повторилась один в один: візочок ваш, кидайте аванс, я нікому його не продам. Після цього я йому телефоную і заявляю, що я знаю про його шахрайство і зараз поїду писати заяву в поліцію. Тільки він почув це, відразу вимкнув телефон, видалив об'яву і більше в мережі не з’являвся», – розповіла Світлана.

Ви також можете взяти собі на замітку подібний алгоритм дій, як перевірити продавця на порядність та в подальшому вберегти себе від обману під час покупок в Інтернеті.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up