Субсидії і карантин: як житомирянам отримати допомогу по оплаті комунальних послуг

Субсидії і карантин: як житомирянам отримати допомогу по оплаті комунальних послуг

У зв’язку з карантином через коронавірус, Кабінет Міністрів України спростив порядок надання субсидій для громадян, які втратили роботу у зв’язку з карантином та стали на облік як безробітні.

Як саме відбуватиметься перерахунок субсидій та які зміни чекають на житомирян розповіли в управлінні соціального захисту населення Корольовського району.

«Дійсно, в період карантину були внесені зміни до нашої основної постанови про порядок призначення житлових субсидій. Було зазначено в цих змінах, що якщо людина у цей період звільнилася, то вона має встати на облік в центр зайнятості і коли ми будемо обраховувати її доходи, ми не будемо враховувати її заробітну плату за попередній період, а будемо враховувати лише нараховану допомогу по безробіттю», - пояснює спеціалістка відділу соціальних допомог Лілія Працюк.

Як пояснюють фахівці, зараз не стоїть питання саме карантинних моментів, а ось уже з жовтня 2020 року, коли буде проводитися перерахунок на опалювальний період, то тут звертатимуть увагу саме на період першого півріччя 2020 року. 

Відео дня

За словами Лілії Працюк, у період карантину майже 5000 сімей Житомира отримали субсидію без звернень:

«Якщо раніше у нас по Житомиру було понад 5000 сімей, що отримують субсидію за рішенням комісії, і вони мали до нас звернутися, надати свіжі документи, нову заяву та декларацію, то зараз, так як у нас карантин, постановою Кабміну було чітко прописано, що абсолютно всім одержувачам субсидій проводиться призначення субсидій на неопалювальний період без звернень».

У зв’язку з тим, що в літній період платежі на комунальні послуги набагато менші, то в багатьох сім’ях субсидія вийшла нульова. 

«Якщо не було боргів та інших обмежень, то ми уже на опалювальний період починаємо прорахунок, і з нульової субсидії, люди отримують допомогу для оплати комунальних послуг», - наголошує фахівець.

Варто зазначити, що на період карантину було збільшено на 50% споживання газу, електроенергії, холодної та гарячої води, тобто допомога населенню зросла майже на 300 грн. 

Ті, хто вперше звертаються, щоб отримати субсидію, можуть подати заяву разом із декларацією в електронній формі з використанням електронного підпису через офіційний веб-сайт Міністерства соціальної політики України в розділі «житлова субсидія» або надіслати поштою на адресу управління соціального захисту населення Житомира.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up