Ринок чи супермаркет?Де купувати?

Ринок чи супермаркет?Де купувати?
Журналісти поцікавилися думками житомирян.

Надія Ожго, в декреті з догляду за дітьми:

«Маю двох дітей дошкільного віку, для них намагаюсь обирати тільки свіжі овочі та фрукти. Купувати намагаюсь тільки те, що вирощують у нашій місцевості: огірки, яблука, рідше абрикоси. Екзотичні фрукти можуть викликати алергію. Купую тільки на ринках, дотримуюсь думки, що там продають хоч щось своє та використовують менше хімікатів для обробки, хоча, хто зна? До покупок овочів у супермаркетах ставлюсь негативно.

Кавуни в цей період не купую, надто рано, зараз вони дозрівають з «чиєюсь» допомогою. Якщо й купую їх у серпні, то куштую сама, дітям давати боюсь. Перед тим як подавати до столу залишаю фрукти у теплій воді на 20-30 хвилин, та знімаю шкірку. Дитячий шлунок набагато слабший за шлунок дорослого, тому перетравлювати шкірочки їм важче, до того ж на шкірках можуть залишатися бактерії, які і при митті нікуди не зникають.»

Відео дня

Ніна Сальникова,пенсіонер:

«Купую на ринках. Намагаюсь купувати сезонні  фрукти, та ті, що вирощені на нашій місцевості. Я навіть не уявляю чим тільки можна обробити фрукти, які везуть з-за кордону, щоб вони «добралися» до нас у їстівному стані? Це ж просто жах! Вживати усі ці хімікати зовсім не хочеться. Потім починаються проблеми зі здоров`ям, особливо у людей пенсійного віку. Перед тим, як придбати обов`язково запитую, звідки той, чи інший фрукт завезено. Помідори купую херсонські, персики теж здебільшого з тих країв. Помічаю, як на ринку скуповують «уцінку», здебільшого це сливи, які понівечились при перевезенні, вигляд вони мають зовсім не презентабельний, проте з них варять компоти та варення.»

Лілія Колесник,заступник керуючого відділу мережі супермаркетів «Вопак»:

«Оновлення товару відбувається три рази в тиждень. Перевірку фрукти та овочі проходять у місцях відправки, у нашому випадку – це Луцьк, але й проби «на місцях» санепідемстанція теж бере. Основним спонукальним чинником, для тих хто купує овочі у супермаркетах, є те, що вони не зберігаються під палючим сонцем, та те, що продукти можна обрати самостійно, тобто обрати саме ті плоди, на які впало око, тоді ж, як на ринках вибір робить здебільшого продавець.»

Як розповідають власне продавці фруктів ринку «Житній», стихійність напливу покупців у даний період дуже велика і псуватись вони просто не встигають. Найбільше купують: з овочів – помідори та огірки, з фруктів  перевагу надають персикам та абрикосам, не сезонні фрукти, на кшталт бананів, є скоріше «допоміжним» продуктом.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Великдень 2024: чому святкуємо за старим стилем, хоча Україна перейшла на новий церковний календар photo_camera 11:00 Режим автопілота: визначено 8 тонких ознак того, що ви "відірвані" від світу 09:30 Прогноз погоди на святкові вихідні: без опадів, до 20 градусів тепла 09:00 4 травня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити Від читача 18:13 У Житомирі щотижня проводять ресурсні зустрічі для підлітків та молоді — як долучитися? 16:48 За програмою «Енергодім» завершена модернізація ОСББ в Житомирі 16:19 Трьох викладачів професійного ліцею Житомира викрили на антиукраїнській агітації: заперечували воєнні злочини рф 16:00 У Житомирі трьом наркоділкам повідомили про підозру за виготовлення амфетаміну 15:40 На території Житомирської громади заборонено продаж алкоголю з 22:00 до 8:00 15:20 На Бердичівщині поліція розшукує безвісно зниклого 42-річного чоловіка 15:00 У голови Житомирської ОВА - 15 радників: «Антикорупційний штаб» розповідає про одну з найбільш загадкових посад в Україні 14:40 У Станишівці вантажівка збила пішохода - чоловік в лікарні 14:20 В одному з сіл Житомирського району місцевий житель смертельно поранив сусідського кота з пневматичної гвинтівки 14:00 «Банківські працівники» з в’язниці спустошували рахунки пенсіонерів – на Житомирщині судитимуть злочинне угруповання photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: напередодні свята photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up