Податківці в усній формі переконують підприємців Житомирщини підвищити мінімальну зарплату

Податківці в усній формі переконують підприємців Житомирщини підвищити мінімальну зарплату
За словами начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Юрія Гриценка сьогодні значна частка приватних підприємців ухиляється від оподаткування своїх реальних прибутків, а також фактичних заробітків та різних доплат найманим працівникам через видачу зарплати «в конвертах», при цьому не сплачуючи податків та інших платежів до державного та місцевих бюджетів.

Керівники підприємств, на яких мінімізується рівень заробітної плати, запрошуються до податкової інспекції, з ними проводиться роз'яснювальна робота щодо підвищення розміру заробітної плати. Так, за словами Юрія Гриценка, протягом 9-ти місяців цього року 374 суб’єкти господарювання міста Житомира та Житомирського району, які використовують працю найманих працівників, переглянули розмір заробітної плати. В результаті до бюджету спрямовано понад 421 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, з початку року за результатами проведених співбесід з 353-ма приватними підприємцями залучено до оподаткування 716 найманих громадян. При цьому сплачено майже 97 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Юрій Гриценко звернувся до працедавців і найманих працівників та зазначив, що неоформлений трудовий договір є не лише грубим порушенням трудового законодавства, а й надалі тягне за собою низку проблем для самого працівника. Суб`єктам господарювання теж слід пам’ятати – використання нелегальної робочої сили, не оформлення трудових відносин або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найманим працівником – це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

Відео дня

Громадяни, які погоджуються отримувати заробітну плату в «конвертах», не лише сприяють розвитку тіньових схем ухилення від оподаткування, а й позбавляють себе соціальної захищеності, адже вони матимуть пенсію тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Під загрозою стає не тільки гідне пенсійне забезпечення на старість, але й інші соціальні виплати, а саме: лікарняні, відпускні, декретні виплати, а також отримання банківських кредитів тощо.

За повідомленням Інформаційно-комунікаційного відділу Житомирської ОДПІ

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 У квітня на Житомирщині сталось 27 ДТП з потерпілими, двоє людей загинули 17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up