Під час ревізії комунального вищого навчального закладу «Житомирський медичний інститут» Житомирської облради виявлено порушень на суму понад 680 тис. грн

Під час ревізії комунального вищого навчального закладу «Житомирський медичний інститут» Житомирської облради виявлено порушень на суму понад 680 тис. грн

Під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності комунального вищого навчального закладу «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради за період з 01.04.2013 по 30.09.2018 фахівці Управління Північного офісуДержаудитслужби в Житомирській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 680 тис. грн.

Аудитори встановили, що через нарахування у завищеному розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на заробітну плату працюючих інвалідів, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування зайво сплачено 428,5  тис. грн.

Крім того, за рахунок коштів загального фонду кошторису вищого навчального закладу покрито витрати на виплату заробітної плати та сплату єдиного соціального внеску на загальну суму 111,5 тис. грн, які мали здійснюватися за рахунок спеціального фонду кошторису.

Через нараховану та виплачену заробітну плату сумісникам за фактично невідпрацьований робочий час зайво витрачено 20,8 тис грн.

Відео дня

Вищий навчальний заклад недоотримав 82,8 тис грн за безоплатно надані послуги, що надаються на платній основі.

Серед інших виявлених порушень: невідшкодовані орендарями витрати на оплату комунальних послуг; виплати, з порушенням законодавства, одноразової адресної грошової допомоги студентам тощо. Загальна сума таких порушень – 36,8 тис. грн.

Завдяки вжитим під час ревізії заходам забезпечено відшкодування виявлених порушень на суму 146,2 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань на чотирьох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення та  один протокол за порушення законодавства про закупівлі.

Керівнику об’єкта контролю направлено вимоги щодо усунення виявлених ревізією порушень.

До вищого навчального закладу застосовано заходи впливу у вигляді попередження щодо усунення порушення бюджетного законодавства.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області та Управління охорони здоров’я Житомирської ОДА.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up