Киянина змусили сплатити Житомирщині 2,5 млн грн — це відшкодування втрат сільгоспвиробництва

Киянина змусили сплатити Житомирщині 2,5 млн грн — це відшкодування втрат сільгоспвиробництва

У 2009 році було змінено цільове призначення земельних угідь Оліївської сільради — для будівництва сервісного пункту для обслуговування населення та розміщення складів. Але власник наділів добровільно не відшкодував Житомирському району втрати у сфері сільськогосподарського виробництва.  

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Житомирською місцевою прокуратурою забезпечено виконання рішення суду, яким зобов’язано жителя Київщини у примусовому порядку відшкодувати понад 2,5 млн грн втрат сільськогосподарського виробництва, спричинених зміною цільового призначення сільськогосподарських угідь у Житомирському районі.

Відтак, наразі до бюджетів різного рівня у повному розмірі сплачено зазначені кошти, які громада може використати для розвитку інфраструктури населених пунктів чи інших нагальних потреб. Зокрема, на рахунок Оліївської сільради надійшло понад 1,5 млн грн, Житомирської райради - понад 375 тис грн і Житомирської облради – понад 635 тис грн.

Відео дня

Йдеться про те, що у червні 2009 року розпорядженням голови Житомирської райдержадміністрації затверджено проект із землеустрою щодо зміни цільового призначення 12 ділянок землі сільськогосподарського призначення площею понад 46 га, переданих у власність фізичній особі для ведення особистого селянського господарства на території Оліївської сільської ради Житомирського району. Відповідно до державних актів на право власності, змінено цільове призначення землі - для будівництва сервісного пункту для обслуговування населення та розміщення складів.

У зв’язку з цим, власник наділів зобов’язаний був у двомісячний термін сплатити втрати сільськогосподарського виробництва, пов’язані із вилученням сільгоспугідь на загальну суму понад 2,5 млн грн. Однак, добровільно така сума не відшкодована.  

За позовом Житомирського міжрайонного природоохоронного прокурора, заявленим в інтересах держави в особі органів місцевого самоврядування, рішенням суду зобов’язано особу сплатити зазначену суму коштів у повному обсязі, яке апеляційною інстанцією залишено без змін.

З метою примусового забезпечення виконання судового рішення, Житомирським районним судом 13.02.2012 та 20 12.2013 видано три виконавчі листи, які у подальшому скеровані для примусового виконання до органів державної виконавчої служби.

Прокуратура, взявши на контроль їх виконання, проявила принциповість та послідовність, завдяки чому до місцевих бюджетів фактично сплачено понад 2,5 млн грн, про що державним виконавцем винесено постанови про закінчення виконавчих проваджень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up