Екологічна інспекція: копачі піску завдають непоправної шкоди екології Житомирщини. Фото

Екологічна інспекція: копачі піску завдають непоправної шкоди екології Житомирщини. Фото
Не дивлячись на заходи, які проводяться Державною екологічною інспекцією у Житомирській області спільно з правоохоронними органами по виявленню незаконних копачів корисних копалин, все одно продовжується незаконне видобування та реалізація грунтово-піщаної суміші.

Жадоба до наживи перемагає здоровий глузд, ніхто не переймається, тим що завдається суттєва шкода навколишньому природному середовищу, а також зазначені дії можуть кваліфікуватися як значні і передбачати кримінальну відповідальність. 

Найактивніше здійснюється видобуток корисної копалини – піску на території Житомирського та Коростишівського районів. Зазвичай видобуток піску здійснюється за межами населених пунктів на землях сільськогосподарського призначення під виглядом будівництва штучних водойм.  З цією метою розробляються необґрунтовані робочі проекти, в яких не враховано негативний вплив на навколишнє природне середовище, відсутні дозволи та погодження органів влади та місцевого самоврядування. Крім того, повністю ігнорується думка громадськості, зокрема місцевого населення  щодо доцільності будівництва водойм саме в цих місцях. 

Так в черговий раз, 01 липня поточного року  екологами спільно з працівниками СБУ в Житомирській області в с. Корчак виявлено, факт видобування піску екскаватором, який вантажив грунто-піщану суміш на автомобіль. На місце було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області для з’ясування всіх обставин по суті. 

Відео дня

Аналогічна ситуація склалась в с. Левків  Житомирського району, де 26 червня виявлено два  вантажні автомобілі  марки «ЗИЛ» та «Камаз», які вивозили пісок.

Спільно з працівниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Житомирській області на під’їзній дорозі на с. Левків по трасі Київ – Чоп 1 липня зупинено вантажний автомобіль самоскид «ЗИЛ» з грунтово – піщаною сумішшю. Документи, що підтверджують законне походження піску були відсутні. В двох випадках на місце було викликано слідчо – оперативну групу Житомирського РВ УМВС України в Житомирській області  для з’ясування всіх обставин по суті.

Державною екологічною інспекцією у Житомирській області спільно з Управлінням Служби безпеки України в Житомирській області, Управлінням міністерства внутрішніх справ в Житомирській області на виконання Постанови міжвідомчої наради керівників правоохоронних і контролюючих органів від 27.05.2015 року розроблено план спільних заходів щодо запобігання та виявленню випадків незаконного видобутку корисної копалини місцевого значення – піску на території Житомирської області.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Нелегальне переправлення призовників через кордон – викрито керівника благодійної організації з Житомира і двох його спільників photo_camera 16:54 Триста працівників комунальних підприємств прибирали і впорядковували місто після зими photo_camera 16:29 На трасі Київ-Чоп у Звягельському районі автомобіль збив 29-річну місцеву жительку 16:00 Ревнощі довели жительку Бердичівщини до суду Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:40 За минулу добу на Житомирщині виникло дві пожежі сухої трави та одна - торфу 15:23 Майже 10,5 тис. мешканців Житомирської області отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій 15:00 У Житомирі викрили лікаря ВЛК, який за винагороду обіцяв «білий квиток» для військовозобов’язаного 14:40 Захворюваність га грип і ковід є нижчою за епідемічний поріг на 21% 14:20 У Житомирському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Азов – Янголи Маріуполя» play_circle_filled 14:00 Голокост на Житомирщині: В Ізраїлі розпочалися траурні заходи до Дня Катастрофи (Голокосту) play_circle_filled 12:41 У вихідні рятувальники посилили профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж у екосистемах 12:20 В Україні похолодає, в середині тижня можливі заморозки 12:00 Понад сотню гектарів землі вартістю 8,2 млн грн повернуть громаді Олевської ОТГ 11:41 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 11:00 Гороскоп на тиждень 6 - 13 травня 10:40 На Житомирщині прокуратура домоглася повернення громаді понад 33 га землі вартістю майже 39 млн грн 10:20 У Чоповичах на Малинщині нетверезий водій «BMW» на смерть збив жінку на скутері 10:01 У Звягелі на пожежі у багатоповерхівці загинув чоловік 09:40 Окупанти втратили 1040 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up