Житомирські перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у міських маршрутках

Житомирські перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у міських маршрутках

Приватні перевізники, які працюють на маршрутах міста, вимагають підвищити вартість проїзду у міських маршрутках Житомира до 10-14 гривень.

Підставою для підвищення ціни на проїзд є збитковість маршрутів. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на представника підприємців-перевізників Житомира Аркадія Савіцького.https://zt.20minut.ua/DTP/transportna-kriza-cherez-zdorozhchannya-gazu-abo-chi-varto-gotuvatisya-11443701.html

За його словами, міські перевезення стали збитковими для підприємств через подорожчання палива, запчастин до автобусів та енергоносіїв. Одна маршрутка щодня приносить збитки у розмірі близько тисячі гривень.

"ГАЗелі Рути" – вони у нас всі або на метані, або на пропані. Та це вже не транспорт, їх потрібно міняти, але щоб їх замінити, нам треба запустити на повну великі низькополі автобуси. А щоб їх на запустити на 100%, треба підвищити тариф. У нас є ці низькополі великі автобуси, але ми не можемо їх випустити – вони не відпрацьовують навіть свою заправку – газ чи дизельне паливо", – каже Аркадій Савіцький.

Відео дня

З його слів, влітку підприємства перекривали дефіцит за рахунок нерегулярних перевезень. Нині ж в умовах карантину та подорожчання газу і дизпалива ця частина заробітку зменшилася у кілька разів. Обґрунтованим тарифом перевізники вважають суму у 10 гривень при розрахунку транспортною карткою та 12-14 гривень – при сплаті готівкою.

У Житомирській міськраді розробили проєкт рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд з 2022 року. За словами заступника міського голови Житомира Олександра Шевчука, згідно цього проєкту рішення, вартість проїзду має складати 8 гривень у разі розрахунку транспортною карткою та 10 гривень – готівкою. Проте ці суми не є остаточними. Питання виноситимуть на громадські обговорення, адже тариф можуть збільшити.

"Це проєкт рішення виконкому, він пройшов усі регуляторні процедури, але ми можемо його змінювати, тому фактором будуть громадські слухання. Можливо у жителів Житомира є питання до цих розрахунків. Ми готові зібрати робочу групу і проговорити та показати дійсні витрати на перевезення", – поінформував Олександр Шевчук.

Читайте також:

Транспортна криза через здорожчання газу, або Чи варто готуватися до підняття вартості проїзду?

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (27)
  • Леся Новицкая

    Ні
  • Валентина Турська Прес

    І коли вже ті перевізники нажеруться ??????
  • Ленчик Денисюк

    Чому ж тоді ви душите тих людей в яких є пільги?Які насправді заслуговують на безкоштовний проїзд. Що зміниться якщо ці люди будуть їздити безкоштовно?
  • Оксана Власюк

    А якщо і трішки дорожче,зате комфорт ,швидко,і не прижмуть в дверях.Це не транспорт,а скотовозніки

keyboard_arrow_up