Житомирські депутати затвердили нові паркомісця та онлайн-карту для їх перегляду

Житомирські депутати затвердили нові паркомісця та онлайн-карту для їх перегляду

На сесії міської ради, яка відбулась 17 червня, затвердили перелік земельних ділянок для паркування та планують створити веб-сторінку із зонами для паркування.

На черговій сесії міської ради депутати погодили рішення щодо впорядкування паркування автотранспорту в центральній частині міста Житомира. Документом  визначено 14 земельних ділянок (паркувальних зон) для організації платного паркування, безкоштовних зон  буде десяток-два.

«Погоджувальна рада рекомендує управлінню транспорту і зв’язку презентувати карту міста з відображенням місць для паркування автомобілів в розрізі платних та безкоштовних місць для паркування», – сказав мер міста підчас сесії.

Управління транспорту та зв’язку міської ради на засіданні сесії міської ради презентувати карту міста з відображенням місць для паркування автомобілів (в розрізі платних та безкоштовних місць для паркування).

Відео дня

Начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний зазначив, що веб-сторінка розпочне функціонувати після визначення оператора платного паркування.

«Управлінням транспорту було підготовлено таку інтерактивну карту наших майбутніх зон для паркування, відповідним рішенням сесії, це 14 об’єктів. Два наших ринки - це Сінний та Житній. Сінний - це вулиці Покровська та Домбровського, Житній ринок – Небесної Сотні, Хлібна, площа Житній ринок. На карті видно саму паркозону, кількість місць для паркування. Третій об’єкт – площа Перемоги, там велика паркозона. 

Після того, як буде визначено оператора платного паркування, буде розроблена інтерактивна вебсторінка, де вже можна буде на кількість вільних місць подивитись і оплатити за парковку, але це вже буде відповідальність оператора з паркування.

Визначені також безкоштовні місця поряд з об’єктами, де буде розміщено платне паркування: на паралельних та сусідніх вулицях», – розповів начальник управління.

Не варто завчасно радіти, паркомісця з’являться не так швидко як хотілось би, адже конкурс проведуть тільки восени і з оператором визначаться до кінця року.

«Ми розраховуємо, що оголошення конкурсу буде приблизно на осінь, жовтень-листопад і в ідеалі до кінця поточного року ми визначимо та затвердимо оператора. Після цього він приступить до облаштування усіх паркозон», – говорить Підпокровний.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up