Як у міській раді пояснюють вчорашній сніговий колапс

Як у міській раді пояснюють вчорашній сніговий колапс

Авто, що рухаються зі швидкістю 20 км/год,  велика ковзанка на тротуарах та люди, які ідуть до дому з думкою «залишитися живим» – саме так можна описати вчорашній вечір у Житомирі.

Ми звернулися до Олександра Шевчука, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради за поясненням, чому ж у Житомирі запізно зреагували на повідомлення синоптиків про погіршення погодних умов. Адже техніку могли запустити раніше, що запобігло б понад шістдесят ДТП, які за вчорашній день трапились у місті.

«Ми не зреагували пізно. Я є свідком того, що тільки почалась негода – виїхав УАШ. В першу чергу посипаються мости, спуски та підйоми. Заздалегідь не було ніяких признаків негоди, проте було повідомлення і всі машини були завантаженні та підготовленні. Спочатку розпочався мокрий сніг, який моментально окутав усе місто, тому в першу чергу виїхали на мости, підйоми, спуски, шляхопроводи, після посипалися усі вулиці по яких ходить громадський транспорт і вже потім другорядні вулиці», – зазначає Олександр Шевчук.

Заступник міського голови говорить, що в порівнянні з Києвом у Житомирі спрацювали оперативніше, та доклали максимум зусиль, але були й труднощі.

Відео дня

«У порівнянні з іншими містами, коли о 16:00 Служба автомобільних доріг у Житомирській і Київській областях обмежила весь рух вантажного та пасажирського транспорту, наше місто не зупинилось, тролейбуси усі ходили згідно з графіком. Тротуари посипались, але неможливо моментально сипати усе місто, комунальники працювали до ночі і сьогодні я виїхав о 5 годині ранку – більшість підприємств уже працювали. 

Я вважаю, що зробили усе можливе, щоб місто не зупинилося. Для порівняння весь Київ вчора стояв у 10-бальному заторі. У нас все рухалося, громадський транспорт працював. Були труднощі, але ми не можемо одночасно посипати усе місто є певний графік і певні протоколи», – наголошує Олександр Шевчук.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up