На Житомирщині продовжується реконструкція Північного обходу

На Житомирщині продовжується реконструкція Північного обходу

У рамках робочої поїздки до Житомирської області Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оглянув процес реконструкції масштабного дорожнього об’єкту – Північного обходу м. Житомира.

На важливості завершення будівництва такого дорожнього проекту наголосив Глава Уряду 3 липня, після огляду ремонтних робіт разом із т.в.о. голови ОДА Ярославом Лагутою та головою облради Володимиром Ширмою, - інформує прес-служба ОДА.

«Це міжнародна траса з великою пропускною здатністю чи потребою, значний транспортний потік. Цю ділянку – Північний обхід – ми розширюємо на чотири полоси. Це відповідний рівень безпеки та пропускної спроможності, розвантаження міста Житомир. Фактично це – поєднання міжнародних коридорів через виконання ось таких інфраструктурних проектів. Вже наступного року влітку цей проект буде зданий в експлуатацію. Цьогоріч Житомирщина отримала більше 2 млрд на будівництво та утримання доріг», – зазначив Володимир Гройсман.

Рік тому план реконструкції об’їзної дороги Житомира було затверджено. Фінансування забезпечили міжнародні партнери – Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції і розвитку. За планом у червні 2020 року тут має проходити фактично нова дорога – 4 смуги, 4 дворівневі розв’язки, 3 залізничні переходи. Покриття – цементобетон, який виготовляється в Україні. Після здачі ділянки в експлуатацію тут ще два роки ретельно перевірятимуть стан полотна.

Відео дня

Прем’єр-міністр акцентував на тому, що це не єдиний коридор, який будується сьогодні в Україні. Лише за 2017-2018 роки в Україні побудували майже 7 тисяч км доріг, а це дорівнює кількості збудованих магістралей за попередні 10 років. Обсяг фінансування робіт збільшувався з року в рік.

«Цього року ми збільшили видатки на будівництво доріг – це 56 млрд грн, яка є рекордною безпрецедентною цифрою. Адже у наших планах – об’єднати всі обласні центри гарними, якісними та безпечними дорогами. І ви бачите – розширення, розділення полос, острови безпеки – це все входить до якості безпеки доріг. Друге – це дороги між районними центрами, де теж їздять люди. Ініціюватимемо нову стратегію для будівництва і цих доріг. Розпочали будувати дороги і будемо посилювати цю роботу», – акцентував Глава Уряду.

Реконструкцію Північного обходу або автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп на ділянці км 129+600-км 151+730 (обхід м. Житомира) розпочала китайська компанія-підрядник «Sinohydro Corporation Limited» у 2018 році.

На ділянці уже відсипали земляне полотно, влаштували додатковий шар основи з піску та з кам’яного відсіву, розпочали будівництво шляхопроводів.

Загалом проект передбачає:

  • розширення існуючого земляного полотна з 15,0 м до 28,8 м;
  • ремонт існуючого покриття з влаштуванням тонкошарового покриття із литих емульсійних сумішей;
  • влаштуванням ще 2 смуг руху проїзду із цементобетонним покриттям товщиною 26 см з тонкошаровим покриттям із литих емульсійних сумішей;
  • реконструкція 1 існуючої та будівництво 2 нових транспортних розв’язок у двох рівнях на автодорогах загального користування;
  • реконструкція 3 існуючих шляхопроводів через залізниці;
  • реконструкція існуючого моста через р. Кам’янка з влаштуванням 4х очисних споруд;
  • будівництво 2 надземних пішохідних переходів і 4 автобусних зупинок;
  • влаштування 1780 м шумозахисних екранів;
  • влаштування зовнішнього освітлення транспортних розв`язок у двох рівнях  та біля надземних пішохідних переходів;
  • влаштування засобів організації дорожнього руху.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up