На думку влади, місто має лише 10 проблемних ділянок доріг

На думку влади, місто має лише 10 проблемних ділянок доріг

На черговому засіданні виконачого комітету депутати міськради затвердили перелік вулиць,  де є ділянки доріг, які потребують виконання капітального ремонту.

Минулого року на поточний ремонт вулиць виділили близько 15 млн грн. Цього ж року 13 млн грн використають лише на ремонт однієї вул. Перемоги. Про це, звітуючи, розповів начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

«Там в переліку 10 пунктів, з них три – перехідні об’єкти минулого року. І входять ще центральні вулиці, не вся вулиця, а лише ділянки. Також вулиця Сергія Параджанова, де облдержадміністрація має нам надати кошти. І по вулиці Кооперативній планується поки виготовлення проектно-кошторисної документації, і там є проблема – цю вулицю не можна перекрити на період проведення ремонтних робіт, то ми шукаємо інші варіанти, можливо – перекриття плитами», - пояснив Олександр Марцун.

Гарантійний термін експлуатації капремонту доріг становить 10 років, а от поточний ремонт та ямковий - жодних гарантій не має, на цьому наголосив член виконкому Руслан Годований.

Відео дня

«Скільки коштує квадратний метр поточного ремонту доріг, який не має гарантійного терміну та скільки коштує капітальний ремонт? Хіба не доцільніше витрачати бюджетні кошти на роботи, якщо їх вартість не має суттєвої різниці?», - наголосив Руслан Годований.

Крім того, члени виконкому підняли питання й щодо вартості виконання ремонтних робіт.

«Відповідно до законодавства, всі об’єкти капітального ремонту мають 10 років гарантії. Всі ці об’єкти будуть виставлені на тендер. Якщо це асфальтобетонне покриття з вирівнюванням, то це вартість робіт приблизно 600 грн за 1 кв. м, поточний ремонт – 380 грн за 1 кв. м. Потрібно і капітальний ремонт проводити, і поточний, наприклад – вул. Параджанова: будемо проводити тендер, це приблизно два місяці, але ж по ній сьогодні треба їздити, тому там потрібне виконання ще й поточного ремонту», - зазначив Олександр Марцун.

Нагадаємо, на 33 сесії міської ради депутати передбачили понад 60 млн грн на капітальний ремонт та реконструкцію вулиць, проте з міського бюджету на сьогодні виділили лише 17 тис. грн.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (9)
  • Vyacheslav Fattahov

    город имеет проблемную владу!
  • Zhora Korabel

    І мера туди вкатайте, буде ще одна іноваці
  • Сергей Жур

    Это в голове у них только 10 проблемных участков! (из 10)
  • Дмитрий Бондаренко

    А де податки на дороги, з кожного літра бензину?Та ці дороги повинні золотом вимощені бути!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up