На безпеку дорожнього руху цього року виділено 2 млрд грн

На безпеку дорожнього руху цього року виділено 2 млрд грн

Під час робочої поїздки Володимир Гройсман ознайомився з ходом будівництва дороги Н-03 Житомир – Чернівці на ділянці біля Кам’янця-Подільського.

Це одна з найбільш проблемних доріг регіону. Вона не ремонтувалася з 1970 року, і через складний ландшафт завжди була однією з найнебезпечніших. На цій ділянці гинули понад сто людей щороку. В квітні поточного року тут розпочато капітальний ремонт із розширенням полотна. Всі роботи ведуться за окремою бюджетною програмою, а сам проект  будівництва сформовано з урахуванням вимог безпеки. «Ми будуємо нові дороги, роботи багато. Але про питання безпеки неможна забувати. Маємо жахливі цифри травмованих та загиблих, - сказав Володимир Гройсман. – В рамках дорожнього фонду (цього року) ми виділили понад 2 млрд грн на проведення заходів з підтримки безпеки руху».

Відповідальність водія і система контролю – не для того, щоб карати, а для того, щоб зберегти життя

Володимир Гройсман заявив, що безпека руху – це комплексна робота. Дороги – лише одна її складова. Інші – персональна відповідальність водія і система контролю за ситуацією на дорогах. «Я не ставлю за мету карати людей. Але ми повинні розуміти і те, що ДТП – це,  окрім іншого, перевищення швидкості і нехтуваннями правилами дорожнього руху - Має бути системний контроль і відповідальність водія. Ставлю завдання - досягти 30%-го зниження аварій, травм і смертності. Це більше тисячі врятованих життів» - повідомив Прем’єр-міністр. Також він наголосив, що можливості для розгортання системи контролю є – і на законодавчому рівні, і в фінансовій площині.

Відео дня

В Україні стартувала державна програма підвищення безпеки дорожнього руху до 2020 р. Це план, який спирається на міжнародні рекомендації.

Крім наведення порядку з масовими порушеннями ДТП (основна причина смертності), один із великих розділів плану - нова інфраструктура:  побудова безпечних пішохідних переходів з освітленням, з острівцями безпеки, побудова великої кількості кільцевих перехресть (програми розбудови інфраструктури безпеки «500-500-1000») та фізична ліквідація концентрації місць ДТП. Для реалізації цієї програми при Кабінеті Міністрів створена спеціальна Координаційна рада з питань безпеки руху, розроблені і затверджені нові норми будівництва доріг.









 

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету міністрів України

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up