Печерський районний суд Києва наклав арешт на 95,54% статутного капіталу "Житомиробленерго"

Печерський районний суд Києва наклав арешт на 95,54% статутного капіталу "Житомиробленерго"

Печерський районний суд Києва наклав арешт на частки в стратегічних українських підприємствах та цінні папери кінцевими власниками яких є депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков, член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Євгеній Гінер та так званий "злодій в законі" на призвісько Міша "Лужнецький" Міхаіл Воєводін.

Про це повідомила "Економічна правда".

"Зокрема, арештовані частки в статутних капіталах п'яти компаній: АТ "Житомиробленерго" (95,54%), АТ "Херсонобленерго" (99,99%), ПрАТ "Кіровоградобленерго" (72,9%), АТ "Чернівціобленерго" (96,78%) та АТ "Рівнеобленерго" (93,24%). Цими частками в різних пропорціях володіють ТОВ "ВС Груп Менеджмент" та нідерландські "ВС Енерджі Інтернешнл Н.В." і Washington Holdings B.V., які об'єднанні в групу VS Energy", - пише видання.

Виходячи з тексту ухвал, Офіс генерального прокурора здійснює досудове розслідування кримінального провадження за рядом статей Кримінального кодексу.

Відео дня

 "В ході досудового розслідування встановлено, що на території України починаючи з 2001 року, і до теперішнього часу здійснює систематичну протиправну діяльність злочинна організація, що організована та представлена громадянами російської федерації та до числа організаторів якої належать Олександр Бабаков, Євгеній Гінер та Міхаіл Воєводін", – йдеться в ухвалі.

Рішенням Ради національної безпеки і оборони Бабаков, Гінер та Воєводін включені до списку осіб, до яких застосовано персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції).

Нагадаємо, журналіст "20 хвилин" нещодавно провів розслідування "Коли держава володітиме Житомиргазом та чому досі не націоналізоване Житомиробленерго",  в якому детально досліджує російський слід "Житомиробленерго".

Коментарі (1)
  • Светлана Юзефович

    Не здивуюся ,що кінці будуть у раші.

keyboard_arrow_up