Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Фокус уваги: що коментують житомиряни у мережі Інтернет

Журналісти «20 хвилин» продовжуть моніторити новини, на які найчастіше реагували житомиряни у соціальних мережах. Ми виокремили ТОП-новини за тиждень.

ТОП-1. Неочікуване рішення проблеми: готель «Житомир» пропонують перепрофілювати на житло

Перепрофілювати приміщення у житловий фонд, а потім передати безкоштовно це житло житомирянам пільгових категорій. Сергій Ткачук зареєстрував на сайті міської ради електронну петицію з відповідною пропозицією. Житомиряни почали активно коментувати новину.

«Хай би одразу петицію за повернення комунізму, націоналізацію і п’ятирічки збирали. Життя людей нічого не вчить», – пише Сергій Роздум.

«Дуже гарна ідея. Але я переконана, що їй не дадуть життя. У нашій країні усі проекти працюють проти людей», – коментує Оксана Білокір.

Відео дня

«Панове, всі готелі (в обласних центрах України) в СРСР побудовані за одним проектом! А нині пропоную відвідати м. Чернівці! А лиш потім коментувати про стан готелю в Житомирі! Або готель в Івано-Франківську. Там друга ситуація», – дописує Юрій Павлюк.

«Почему не могут сдавать в аренду под коммерческую недвижимость 150 грн /м2×18 600 м2=1 629 000грн×12месяц=+-20 млн грн. Стоимость за три года отбивается 60 млн грн. Смысл продавать?» – пропонує Сергій Шапран.

«Це взагалі нереально! Про що думав автор, коли писав цю петицію? Іноді люди не розуміють певних речей, проте сунуть свого носа у справи, далекі від них! Потрібно зважено підходити до того, що надумав оприлюднити на загал», – обурено коментує Анжела Страйко.

ТОП-2. Житомирським пільговикам відмовляють у безкоштовному проїзді маршрутом №23

У соцмережі житомиряни активно обговорювали новину про те, що в маршрутних таксі під номером 23 з’явилося оголошення, в якому йдеться, що пенсіонери та інваліди не мають права на пільговий проїзд, тому повинні оплачувати повну вартість квитка.

«Водій сказав, що лише 3 пільгових категорії наразі перевозитимуть, а інакше власники домалюють одиничку і їздитимуть, як приміська маршрутка – ось це і є показовим. Це реальність транспортної реформи, яку впроваджують вже 4-й рік», – пише Роман Мусійчук.

«Ліквідувати їх, калік! Привести в порядок муніципальний транспорт, закупити автобуси і ніколи не мати діла зі злими і нелюдимими перевізниками», – пропонує Ліана Тарасова.

«Я щодня іду на роботу на 23, і на цей маршрут купа скарг: незрозумілий графік, водії запалюють цигарки, не встигнувши доїхати до кінцевої зупинки, можуть не доїхати до кінця, якщо вже нема людей. І люди мовчать, бо в Слободу-Селецьку більше нічого не їде!» – коментує Інга Якименко.

«Якби у перевізника відібрали ліцензію на перевезення пасажирів, тоді б такого не було. Пенсіонери та інваліди, які отримують 1 тис. 500 гривень пенсії, не люди? Чи не заробили безкоштовного проїзду?» – дописує Ірина Бігун.

«А вот у меня вопрос, а почему частный предприниматель в лице перевозчика должен за СВОИ кровные деньги заботиться о благосостоянии пенсионеров? И тут вопрос не в том, заслужили ли они, а в том, кто должен за них платить, и по моему мнению, перевозчики уж точно не обязаны это делать, если город отказывается», – підтримує перевізника Дмитро Богатирчук.

ТОП-3. Програма «Муніципальна няня». Бабуся може отримувати зарплату за виховання своїх онуків

Бабуся або дідусь, які доглядають за своїми онуками, можуть отримувати за це зарплату. Це стало можливо завдяки урядовій програмі «Муніципальна няня». Як повідомляє Державна служба зайнятості, щоб стати муніципальною нянею, необхідно зареєструватися фізособою підприємцем або юридичною особою, яка надає послуги з догляду за дітьми до 3-х років.

«Интерестно, какая «няня» будет заниматься с ребёнком за 1500 грн в месяц? Даже не 1500, а 800 с налогами? Это смешно! Если мама не сидит в декрете и не занимается воспитанием ребёнка по закону до 3-х лет, а идёт работать на минзарплату и пользуется услугами няни, которой нужно платить как минимум 20 грн/час (это если знакомая), а нет то 40/+, вот и посчитайте; мама за месяц не заработает этих денег, чтобы компенсировать няню за неделю. Так что пусть мамочки занимаются своими детками, а папочки создают им все условия для этого», – коментує Катерина Олейник.

«Нагадаємо, з 2019 року в Україні запрацювала програма допомоги батькам – «Муніципальна няня», в рамках якої сім'я зможе щомісяця отримувати від держави допомогу в розмірі 1626 гривень на відшкодування зарплати няні. Це не з/п няні. З/п няні визначаєте ви разом. А держава компенсує сім'ї, яка винаймає няню. От і все. Вона не оплачує її. І в принципі з нею діла не має. А має діло з сім'єю», – пише Олександр Капаль.

«От наче ідея хороша, а реалізація, як завжди, на нульовому рівні! Сума дуже мала для того, аби няня працювала з дитиною навіть 3-4 години на день. Якщо вже й вирішили подати компенсацію як зарплатню для бабусі чи дідуся, то це вже зовсім інша історія», – дописує Неля Ковалінська.

«Якщо я дійсно буду віддавати кошти своїй мамі (бабусі сина), то нормальна сума до пенсії їй. Це гарна ідея, проте не всі бабусі можуть сидіти днями з онуками», – коментує Марія Левківська.

Ми і надалі слідкуватимемо за подіями, які стали знаковими та важливими для житомирян.

Анастасія Ліберман

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 Семеро чоловіків, серед яких - мешканці Житомирщини, намагалися перетнути кордон з Румунією на старій "буханці", їх затримали прикордонники 11:20 Рятувальники Житомирщини нагадали правила безпеки на Великдень 11:00 Гороскоп на 29 квітня - 5 травня 10:40 95-а окрема десантно-штурмова Поліська бригада ДШВ проводить набір добровольців Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 10:20 Благодійність як спосіб життя. Житомирський письменник Сергій Храпчук подарував українському дитячому центру в Латвії власні книжки 10:00 У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні проводять профілактичні щеплення - роз`яснення від МОЗ 09:40 Час передавати покази електролічильника: як це можна зробити 09:20 За добу на війні росіяни втратили 1320 військових 09:00 29 квітня: все про цей день, яке свято, що не можна робити, прогноз погоди 16:28 Як на Житомирщині працюють мобільні медичні команди 15:50 На Житомирщині рятувальники проводять комплекс заходів задля безпечного святкування Великодня 13:00 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 28 квітня 12:02 На Житомирщині три заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу новонародженим у складних неонатальних випадках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up