Лариса Жигадло: «Прагну допомагати людям не лише зі свого округу»

Лариса Жигадло: «Прагну допомагати людям не лише зі свого округу»

Журналісти «20 хвилин» продовжують спілкуватися з депутатами Житомирської міської ради в рамках проекту «Твій місцевий депутат» і дізнаватися про їхні здобутки, які пішли на користь житомирянам.

 

Цього разу ми вели розмову з депутатом Житомирської міської ради, секретарем депутатської фракції «Блок Петра Порошенка “Солідарність”», членом постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста Ларисою Жигадло, котра поділилася своїми враженнями про роботу міської ради.

«20»: Коли і чому ви вирішили балотуватись у депутати міської ради?

– Я ніколи не була байдужою до політики, постійно цікавилася цим питанням: завжди брала активну участь у виборах, де була то головою комісії, то секретарем, то членом комісії... Тобто мені це все знайоме, і я завжди вболівала за те, щоб до влади прийшли серйозні люди, котрі зможуть бути справжніми господарями.

Відео дня

Щиро кажучи, моя політична діяльність почалася з особистої пропозиції Петра Рудя – очільника підприємства, де я працюю. Перший керівник, дивлячись на ситуацію в місті, вирішив спробувати щось змінити на краще в Житомирі, спираючись на свій вдалий досвід керівництва підприємством, тож ми йшли на вибори командою.

«20»: Чи доводилося шкодувати про рішення йти у політику?

– Ніколи не шкодувала і не буду. За натурою я – лідер, а тому не можу бути байдужою. Також я дотримуюся принципу, що все потрібно говорити «напряму», незалежно від того, хто переді мною – чи то керівник підприємства, чи голова фракції, чи міський голова.

«20»: До складу якої комісії ви входите? Які важливі рішення з вашої подачі були підготовані?

– Вважаю, що при владі повинні бути люди, котрі будуть справжніми господарями. І попри те, що маю освіту за спеціальністю «облік і аудит», все ж мені ближче господарська діяльність. Тому і вхожу до складу постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста. Крім того я є головою ОСББ «Молочник», тому мені знайомі всі проблеми, пов’язані з комунальною сферою.

Я звикла працювати в команді, а тому не можу говорити, що це мої особисті заслуги. Хочу відзначити, що до нашої комісії з інфраструктури увійшли справжні спеціалісти, усі її члени – технічні працівники, тож як ніхто розуміються на суті цих питань.

«20»: Чи є у Вас власна приймальня? Коли і з якими питаннями до вас можуть звертатися люди? З якими питаннями звертаються найчастіше?

– Моя приймальня знаходиться за адресою вулиця Народницька, 15, перший під’їзд. Прийом громадян відбувається кожного понеділка та середи з 19:00 до 20:00. Оскільки приймальня знаходиться у житловому будинку, де я є головою ОСББ (власним коштом переобладнала для цього нежитлове приміщення), то вхід до неї ми зробили з вулиці, щоб не створювати незручностей для мешканців і тих, хто хоче до мене звернутися.

Найчастіше люди звертаються з проханнями про матеріальну допомогу. Можливо, хтось виділяє кошти тільки на своєму виборчому окрузі, але я маю дещо іншу позицію. Так сталося, що на деяких виборчих округах після виборів навіть немає своїх депутатів. Більше того – інколи звертаються люди з такими долями, що я просто не можу їм не допомогти.

Наприклад, хоча Корольовський район і не мій, але я все одно надаю матеріальну допомогу Товариству інвалідів Корольовського району. Так, минулого року для оплати комунальних послуг я надала 2 тисячі гривень, а цього року – 4 тисячі гривень.

«20»: Які зміни плануються на вашому виборчому окрузі?

– Цього року планується ремонт мікрорайону Крошні. Взагалі заплановано три етапи, але чи реалізується третій етап (район міськмолзаводу) – не впевнена, оскільки не всі проекти ще виготовлені. Але переконана, що перший і другий етапи будуть зроблені.

Мій виборчий округ № 23 також входить у цей ремонт. У першу чергу – це водопровід холодного водопостачання, а також капітальний і поточний ремонти вулиць та прибудинкових територій, теплові мережі та сміттєзбірні майданчики.

Ми працювали над тим, щоб не повторити помилок з ремонтом Польової. Для цього, починаючи десь з кінця листопада минулого року, розроблялася детальна карта, на якій позначені всі вулиці й провулки й окреслено роботи, які там виконуватимуться. Перш ніж прийти до кінцевого варіанту, ми щотижня збиралися в присутності профільного заступника міського голови Олександра Фещенка, представників «Теплокомуненерго» і «Водоканалу», житлово-комунального господарства, благоустрою, дитсадків і шкіл, щоб врахувати абсолютно всі умови. Тому я маю надію, що вже незабаром карта оформиться як проект рішення, який розглянуть на сесії, і виділятимуться кошти на ремонт.

Також проводиться ремонт дитячого садочку № 58 на вулиці Крошенській. Ми сподіваємося, що до вересня ми встигнемо завершити будівництво і вже з початком нового навчального року туди підуть діти.

«20»: Що вже вдалося реалізувати на вашому окрузі?

– Уже проведено ремонт у філії дитячої поліклініки «Крошня», а також я особисто виділяла депутатські кошти на придбання туди столів, жалюзі тощо. Крім того, спільно з депутатами Володимиром Башеком (як представником медицини) і Олександром Черняховичем написали депутатське звернення й виконали капітальний ремонт асфальтобетонного покриття під’їзних шляхів.

Також на своєму 23 окрузі протягом 2016 року провели капітальний ремонт електрощитових та електромереж житлових будинків за адресами вул. Крошенська, 32, 44, 48, капітальний ремонт і експертну оцінку ліфтів у будинках на Крошенській, 4-А, 39, 47, Парниковій, 17 та Покровській 121, 139, 145 і 159. Провели капітальний ремонт зовнішнього освітлення із заміною ліхтарів з лампою розжарення на світлодіодні на вулицях Крошенській і Тараса Бульби-Боровця, а також виконали поточний ремонт вулиці Крошенської й на відрізку від вулиці Т. Бульби-Боровця до вулиці Парникової – капітальний.

Крім того, закінчили ремонт і частково закупили нове обладнання для Стоматологічної поліклініки № 2. А також провели ремонти покрівлі, санвузлів та їх приміщень і фойє центрального входу у ЗОШ № 16 і аварійних приміщень, фасаду, двох спортивних залів і актової зали в ЗОШ № 28.

«20»: Чи достатньо, на вашу думку, повноважень у місцевих депутатів, аби впроваджувати реальні зміни у місті?

– Повноважень цілком достатньо. Міський голова делегує повноваження, тому депутати мають усі можливості для плідної, конструктивної роботи.

«20»: Як ви вважаєте, яким чином можна покращити ситуацію в Житомирі?

– У Житомирі в 2017 році прийнято стратегію енергоефективності й у цьому напрямку вже багато робиться. Наприклад, компенсація 30 % на заходи енергоефективнсті для ОСББ. Також за різними програмами утеплюються дитячі садочки. Більше того – протягом найближчих кількох років планується завершити утеплення всіх дитсадків та шкіл міста. Але для того, щоб і програма енергоефективності, і той же «Бюджет участі» працювали – потрібно залучати людей, проводити інформаційну роботу, пояснювати, й таким чином вдасться змінити місто на краще.

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up