Володимир Гришко заспіває дуетом з MONATIKом!

Володимир Гришко заспіває дуетом з MONATIKом!

28 липня відомий оперний співак Володимир Гришко відзначить своє 59-річчя.

Напередодні дня народження в ексклюзивному інтерв'ю програмі «Ранок з Інтером» маестро розповів, де буде святкувати, поділився своїми мріями і планами на майбутнє, в тому числі повідав про майбутній дуеті ... з MONATIKом!

Володимир Гришко - єдиний український оперний співак, який 44 рази виконував головні партії в Метрополітен-опері в Нью-Йорку. У його послужному списку - дуети з Лучано Паваротті, Андреа Бочеллі і Монсеррат Кабальє.

Відео дня

У свій день народження маестро співатиме в Києво-Печерській лаврі. «Найбільший привілей - співати в храмі, - розповідає Володимир Гришко. - Традиційно в день народження, 28-го, я буду співати в лаврі, і для мене це велика честь. Коли піднімаєшся на дзвіницю і тобі дають можливість доторкнутися до вічності, зателефонувати в дзвони, - така енергія йде. Вона дає мені можливість прожити весь рік».

Двадцять років маестро жив в Америці, виступав на кращих оперних сценах, знає кілька мов: англійську, китайську, італійську. Але, помотавшись по світу, прославлений український тенор вирішив назавжди повернутися на батьківщину. «Не можу без української землі, - каже Володимир Гришко. - Де я побачу такі прекрасні види? Де ще я зможу надихнутися таким повітрям?»

Артист також зізнався, що вдома сам любить стежити за великим господарством: «Роботи багато: кошу траву, стежу за деревами, доглядаю за цуценятами і худобою. У мене навіть корова Манька є, у нас своє молоко. Звичайно, є і помічники, але я сам отримую задоволення від домашніх справ».

Правда, радіти власноруч вирощеному врожаю і милуватися красою української природи Володимиру Гришку доводиться нечасто - артист постійно в роз'їздах: «Цей рік був багатий на гастролі: Китай, Відень, Дубай, Білорусь. Тільки повернулися з фестивалю «Слов'янський базар», на якому представили програму-присвяту Мусліму Магомаєву. Я співаю тільки класику і свої авторські пісні, молодь їх любить. У найближчих планах - дует з MONATIKом. Я вперше відкриваю цей секрет!»

Всі нові партії Володимир Гришко розучує дома, в музичній вітальні, за роялем, що належав колись легендарному композитору Миколі Лисенку. Тут же, на стіні вітальні, розташувалися дорогі серцю предмети: пам'ятний подарунок від вчителя - хустка Лучано Паваротті з автографом - і фотографія коханої дружини Тетяни. «З Тетяною ми познайомилися випадково, - згадує артист. - Таня просто проходила повз опери, а я подивився на неї - і в одну секунду усвідомив, що це моя доля. Тані було все одно, хто я. Довго просив, щоб вона взяла у мене телефон, запросив на оперу «Травіата». Таня прийшла на спектакль разом з сестрою і назавжди залишилася в моєму житті».

Сьогодні співак - щасливий чоловік і батько трьох дітей. Зізнається: щоб бути в тонусі, йому доводиться займатися спортом і стежити за своєю вагою: «Десять років тому, коли стрілки вагів показали 135 кг, я задумався. І схуд. З тих пір живу по Полю Брегу. Це помірна їжа з 16-годинними інтервалами, а з вечора п'ятниці до недільного ранку - припиняю вживання будь-якої їжі. Це міф, що оперним співакам потрібно добре харчуватися. Лучано Паваротті поставив мені голос, і м'язи запам'ятали. Голос не залежить від того, нормальна вага або велика».

А ще Володимир Гришко згадав курйозні випадки, які траплялися з ним прямо на сцені: «Якось на сцені Детройт-опери від полум'я свічки загорівся довгий парик артистки, яка виконувала сопрано. Вона співає і горить. Співає і горить. Я трохи не оторопів! Почав бігати за нею і гасити вогонь. А вона тікати - подумала, що я хочу вбити її. Зал регоче, вона, як факел, носиться по сцені. Ось це була опера ... »

Напередодні 59-го дня народження у Володимира Гришка великі плани. Гастролі по світу маестро планує поєднувати з майстер-класами: «Я дуже пишаюся, що перша Школа Гришко буде відкрита в Харкові. І мрію жити і спати в літаках, більше гастролювати».

Ділитися заповітними бажаннями Володимир Гришко не боїться, впевнений: все здійсниться, тому що для цього він, як і 35 років тому, на початку кар'єри, кожен день багато працює.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up