Віктор Раєць: «Стара модель функціонування медзакладів, особливо в селах та районах, є вкрай неефективною» (Політична реклама)

Віктор Раєць: «Стара модель функціонування медзакладів, особливо в селах та районах, є вкрай неефективною» (Політична реклама)

Як відомо, медична реформа є важливою складовою децентралізації влади. Стара модель функціонування медзакладів, особливо в селах та районах, є вкрай неефективною.

Тому потребує реорганізації шляхом ухвалення відповідних рішень громадами на місцях.
Більшість медичних закладів в Україні – це малопотужні та малозавантажені лікарні, які мають зношені основні фонди та застаріле технічне оснащення.
Децентралізація передбачає посилення ролі громад в усіх сферах життя людей.
- З часу створення Чоповицької селищної об’єднаної територіальної громади, питання охорони здоров’я та соціального захисту населення рушило з мертвої точки, - бере слово керівник Чоповицького медичного комунального закладу Віктор Володимирович Раєць. -
Трансформація системи охорони здоров’я стосується кожного. Її мета – забезпечити всім громадянам України рівний доступ до якісних медичних послуг та перебудувати систему охорони здоров’я так, щоб у її центрі був пацієнт, - продовжує Віктор Володимирович.
Так, відповідно рішень 23 позачергової сесії 7 скликання від 25.07.2018 року №298 Чоповицької селищної ради було створене КНП «Чоповицький селищний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чоповицької ОТГ чисельністю 22,5 одиниць, на утримання якого було спрямовано 1869,41 тис. грн, де працює 4 сімейних лікарі і 6 сімейних медсестер. Всі лікарі зареєстровані в медичній інформаційній системі eHealth. На фінансування з Національної служби здоров’я України перейшли з 1 січня 2019 року.
За активного сприяння селищної ради було проведено ремонтні роботи в терапевтичному відділенні Чоповицької лікарні, замінено вікна, двері, проведено оснащення амбулаторії новою комп‘ютерною технікою, портативними аналізаторами крові, сечі, пульсоксиметрами – пристроями для для виміру насищення киснем гемоглобіну і виміру рівня пульсу, проведено швидкісний інтернет.
У вересні 2019 року Чоповицька громада отримала спеціально обладнане авто для послуг "Соціальне таксі", яке було придбане Фондом соціального захисту людей з інвалідністю, що значно покращило життя осіб з вадами здоров'я.
Зараз у наших планах є закупівля спеціального мультимедійного обладнання для проведення онлайн консультацій з профільними лікарями з інших міст України, придбання мобільного пересувного пункту, оснащеного всією необхідною медичною технікою для обслуговування жителів громади безпосередньо за місцем їх проживання у населених пунктах Чоповицької ОТГ.
Звісно, за чотири неповних роки важко подолати всі негативні явища, що залишились нам у спадок, однак, поступово, завдяки нашій наполегливості, ми рухаємось у напрямку європейських стандартів у сфері охорони здоров’я, а це, в першу чергу, - високий професійний рівень медичного персоналу та відмінне технічне медичне забезпечення для надання належної кваліфікованої допомоги всім пацієнтам.
Що найбільше імпонує в команді «Наш край»? Це в першу чергу згуртованість, професіоналізм та розуміння в системності підходів до вирішення питань в конкретній галузі чи сфері. На моє глибоке переконання, давно минув час пустих балачок та фантазій. Нині нам потрібні фахівці, які розуміються на викликах сьогодення, фахівці, які володіють всім необхідним інструментарієм, досвідом, відповідними професійними, особистісними рисами, та якостями, які б сприяли ефективному вирішенню всіх наявних проблем.
Ось саме тому я обрав команду реальних справ «Наш край»!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Незаконні оборудки з лісопродукцією вкрили в Олевській громаді 17:29 13- 17 травня - Європейський тиждень громадського здоров’я 17:00 Прокуратура Житомирщини домоглася стягнення з товариства майже одного мільйона гривень за непоставлену навчальним закладам електроенергію 16:41 Лісівники пропонують відвідати один зі 142 рекреаційних пунктів у різних куточках Житомирщини і Київщини photo_camera Від читача 12:20 «Ми живемо, вони виживають». У Житомирі проведуть тренінг з правового захисту військовополонених 16:19 Мобілізація в Україні: коли поліція може примусово доправляти людей до ТЦК – пояснення адвоката 16:04 "Полісся" виграло у "Кривбасу"з рахунком 1:0 16:00 Ціни на продукти: цибуля здорожчала, натомість стрімко здешевшала полуниця 15:41 Самбісти Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи photo_camera 15:31 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Петро Машталер 15:22 16 травня у Житомирі відзначатимуть День вишиванки 15:00 На Житомирщині зросла захворюваність на ГРВІ 14:40 В укритті у сквері на Лятошинського під час повітряної тривоги - ані душі photo_camera 14:19 На 10 років позбавлення волі засуджено жительку Бердичева за вбивство співмешканця 14:00 Неподалік Коростеня автівка з’їхала в кювет: постраждали водійка і пасажирка 12:39 У Брусилівській громаді в ДТП травмувалася пасажирка скутера 12:20 У Звягелі розшукують безвісно зниклого 28-річного Руслана Ониськова 12:00 В Україні збережеться прохолодна погода, потепліє у другій половині тижня 11:40 Нічний розбійний напад та смертельне побиття приятеля закінчилося для обох коростенців ув’язненням на 13 та 9 років 11:20 Під час пожежі у підвалі багатоповерхівки Бердичева вогнеборці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up