В рамках проєкту Людмили Зубко «Безпечна школа» розпочалась установка обладнання

В рамках проєкту Людмили Зубко «Безпечна школа» розпочалась установка обладнання

У понеділок, 10 серпня, у житомирській школі «Сяйво» розпочався процес установки обладнання, що має захистити дітей, батьків та вчителів від інфекційних ризиків.

Саме ця школа стала базовою у проєкті «Альтернатива є – безпечна школа», який ініціювала підприємиця, засновниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко. Приєднуватись до проєкту вона закликає і інші школи міста.

Завдяки цьому проєкту продовжує відпрацьовуватись зразковий стандарт інфекційної безпеки для навчальних закладів в умовах пандемії. Установка обладнання – це наступний етап після того, як у школі «Сяйво» був проведений спеціальний аудит. Ретельну перевірку з точки зору інфекційної безпеки наприкінці липня провели фахівці Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC). На основі цього вони визначили, що саме потрібно відпрацювати, змінити чи переобладнати у школі, аби навчання у ній було безпечним. 

Відео дня

У переліку обладнання - ультразвукові зволожувачі, диспенсери для дезінфекції рук, автоматичні сушарки, вимірювачі мікроклімату, ліктьові змішувачі, безконтактні термометри, термогігрометри та багато іншого. Усе – відповідно до рекомендацій експертів NEGIC, пропрацьованих для цього навчального закладу. Дотримання їхніх рекомендацій може знизити до 90% інфекційних ризиків у школах.

«Ми завжди на крок попереду влади: і тоді, коли розробили протоколи для бізнесу, і зараз, коли впроваджуємо протоколи безпечного навчання для шкіл. Команда проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» не чекає, а діє! З 1 вересня учні та педагоги побачать у своїй школі багато речей, які раніше для них були незвичними. Діти мають вчитися у школах, а навчання там має бути безпечним», - зазначила Людмила Зубко. 

Людмила Зубко та Національна експертна група з інфекційного контролю уже мають досвід успішного напрацювання Протоколів безпечної роботи для закладів громадського харчування. Документами, які вони розробили весною цього року, скористалося Міністерство охорони здоров'я. Тепер у рамках проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» команда Людмили Зубко вже найближчим часом оприлюднить протоколи роботи для навчальних закладів в умовах пандемії.   

Нагадаємо, у рамках проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» команда Людмили Зубко розробила чеклист для перевірки антиінфекційної безпеки. За допомогою спеціальної анкети батьки та вчителі можуть перевірити готовність їхньої школи для безпечного початку навчального року. Чеклист доступний на сайті Людмили Зубко. Його слід заповнити та надіслати на електронну адресу [email protected], вказавши у листі назву та номер школи. Це перший крок для того, щоб приєднатися до проєкту. На основі заповненого чеклиста експерти нададуть фахові рекомендації про те, що слід зробити у кожній конкретній школі для захисту від інфекцій.

Як повідомлялося, школи Житомира отримали можливість не тільки вчасно розпочати навчання з 1 вересня, а й забезпечити захист дітей від різних інфекцій і уникнути чергового карантину.




 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up