Кому варто приймати Елькарнітін, а кому протипоказаний

Спортсмени, як правило, дотримуються свого режиму харчування. Але найчастіше в їх раціоні мало продуктів харчування здатних повністю забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами та мікроелементами. Однією з корисних та популярних добавок для спортсменів є л-карнітин. Однак, його вживання підходить далеко не всім. У цій статті ми розберемося, кому варто приймати л-карнітин, щоб отримати бажану користь, а кому все ж таки краще обмежити або зовсім припинити його споживання.

Даний препарат далеко не є найкращим засобом для боротьби із зайвою вагою, але якщо дотримуватися правильного режиму, мати збалансоване харчування, виконувати регулярні та інтенсивні тренування, ця добавка призведе до позитивних результатів.

Порада! Щоб схуднути, приймаючи Л-карнітин потрібно:

Відео дня

В першу чергу, лікарі радять не нехтувати правильним харчуванням, а точніше забути про низькокалорійну дієту, яку всі так люблять, та перейти на фітнес-дієту з великим вмістом білка. Принцип такої дієти: на 1 кг маси тіла потрібно приймати не менше 1г білка, вся їжа протягом дня повинна бути розбита на мінімум 5 прийомів а загальний її обсяг на один раз не перевищує 300г, прості вуглеводи звести нанівець, жири - не більше 60г на добу, додати побільше рослинної їжі та в ніякому разі не вживати менше калорій, ніж рекомендують лікарі.

Данна порада не є інструкцією до вживання. Це аналіз описів та відгуків про елькарніті з цього списку

Кому підходить л-карнітин

Данна добавка вважається відмінним жирозпалювачем, тому найперше її призначення - схуднення. Але насправді продукт є лише посередником в забезпеченні клітин м'язів жирними кислотами, сприяючи їм проникати через оболонку мітохондрії, в якій відбувається процес розщеплення жирових з'єднань.

Л-карнітин також часто зустрічається в спортивному харчуванні, якщо мова йде про зменшення жирових відкладень, сушінні, нарощуванні м'язової маси та отриманні додаткової енергії для тренувань.

Щоб отримати бажаний результат, потрібно дотримуватися деяких правил: а саме, дотримання низкоуглеводной дієти, мінімальне споживання жирів при збільшенні прийому білків. Ці заходи дозволяють посилити дію л-карнітину, але кожен прийом добавки повинен йти разом з тренуванням або інтенсивним фізичним навантаженням.

Протипоказання препарату

Якщо людина повністю здорова фізично, їй не небезпечно приймати л-карнітин, навіть якщо мова йде про істотну дозуванні при виконанні всіх умов.

Підставою для заборони на прийом л-карнітину можуть бути такі захворювання, як гіпотеріоз, порушення функцій щитовидної залози, хвороби нирок, епілепсія, вагітність та годування грудьми, високий рівень цукру в крові і інші серйозні хронічні захворювання.

Варто також відзначити, що при частому застосуванні добавки з не особливим дотриманням норм і необхідними перервами, можливі такі побічні ефекти, як прояв залежності, перетворення препарату в токсичну форму, зупинка природного формування організмом кислоти.

Якщо у вас є сумніви щодо застосування добавки, краще обговорювати їх з лікарем або досвідченим грамотним тренером. Переносимість продукту індивідуальна, але в більшості випадків він добре засвоюється і не викликає серйозних побічних ефектів.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up