Сімейний лікар – це як родич! Тільки у білому халаті

Сімейний лікар – це як родич! Тільки у білому халаті

У Романові багато людей знають сімейного лікаря Дар’ю Волощук. 

Після навчання у Національному медичному університеті ім. О. Богомольця Дар’я Валентинівна два роки працювала лікарем-інтерном у рідному Романові, а із 2019-го року працює тут же сімейним лікарем. 1760 жителів Романова та жителі кількох ближніх до Романова сіл сьогодні стали пацієнтами молодої лікарки. Звісно ж, становлення молодого фахівця проходило у дуже нелегких умовах.

Однак сама Дар’я Волощук зазначає, що ті складнощі роботи в умовах карантину та локдауну, які раніше ніким не передбачались, лише загартували її як лікарку. Принаймні багато її пацієнтів вже звикли до того, що їхній сімейний лікар завжди напоготові і так само завжди спроможний надати всебічну допомогу. Дар’я Валентинівна розповідає, що сімейному лікареві у нинішній ситуації доводиться оволодівати багатьма елементами комунікації зі своїми пацієнтами. Зокрема, вона із розумінням реагує на дзвінки від молодих матусь, які вперше доглядають за дітьми-немовлятами. Звісно ж, будь-яка хвороблива реакція немовляти тут же викликає тривогу у її батьків. Як правило, вони одразу ж звертаються до своєї найпершої помічниці – сімейного лікаря. Дар’я Волощук каже, що медична реформа, яку започаткували в Україні, проходить у дуже складних умовах. Але найперше правило, яким має керуватися лікар у цей час, – пацієнт, від немовляти до літніх людей, не має страждати від невчасної чи некваліфікованої медичної допомоги.

Відео дня

Звісно ж, напередодні свого професійного свята Дар’я Валентинівна Волощук отримає численні вітання та поздоровлення  від вдячних пацієнтів. Від імені читачів нашої газети ми також приєднуємось до вітань на адресу молодої лікарки, а також – до святкових вітань на адресу усіх лікарів, фельшерів та медсестер, що працюють у ФАПах, амбулаторіях та лікарнях нашої Романівської селищної ради. Щастя вам, шановні медики, гідного благополуччя та добробуту, вдячних пацієнтів та оптимізму на майбутнє! Зі святом вас!

Віктор Першко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up