Геннадій Забродський: «Для мене депутатство – це як ритм життя. Поки можна – потрібно людям допомагати»

Геннадій Забродський: «Для мене депутатство – це як ритм життя. Поки можна – потрібно людям допомагати»

Майже рік тому шляхом обрання житомиряни делегували місцевих депутатів представляти свої інтереси на міському рівні.

Наскільки делегати виправдали довіру житомирян, журналісти «20 хвилин» вирішили запитати особисто у народних обранців.

Першим став депутат Житомирської міської ради сьомого скликання від партії «Батьківщина», член земельної комісії, директор департаменту житлово-комунального господарства Житомирської облдержадміністрації Геннадій Забродський.

«20»: Коли і чому вирішили балотуватись у депутати міської ради?

Відео дня

- Я маю активну життєву позицію. У 1989 році я побудував будинок в районі Мальованки. Все робили своїми силами: проводили газ, воду, клали асфальт, за власні кошти робили каналізацію. Ну а коли почалися вибори до органів місцевої влади, то мені люди самі запропонували, щоб я продовжував опікуватися районом і містом. І у 2015 році мене втретє обирають депутатом.

«20»: Чи не жалкуєте про своє рішення?

- Я не жалкую, що пішов у депутати. Постійно своєму району допомагаю. Для мене депутатство – це як ритм життя. Поки можна – потрібно людям допомагати.

«20»: Ви пішли на вибори від партії «Батьківщина». Чому саме ця політсила?

- З 2004 року я в політичній силі «Батьківщина». Я її не зраджував і не перебігав у іншу задля якихось преференцій. Обрав її, оскільки мені імпонує європейський вибір цієї політичної сили, й люди мене в цьому підтримують.

«20: До складу якої комісії Ви входите? Та які важливі рішення з вашої подачі були підготовлені?

- Два попередніх скликання я був головою комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міськради. А цього скликання я перейшов у земельну комісію. Таке рішення я прийняв, бо у 2014 році розпочалася війна, і багато учасників АТО заслуговують на земельну ділянку. Тому я входжу в земельну комісію, щоб активізувати процес виділення землі.

Невдовзі на аукціон будуть виставлені п’ять земельних ділянок під будівництво. Вже зайшли деякі компанії та почали житлове будівництво. І найголовніше, що ми зуміли виділити воїнам АТО земельні ділянки. Зараз виготовляється проектно-кошторисна документація щодо розпаювання землі у Глибочиці на окремі земельні ділянки з подальшим переданням учасникам АТО.

Об’їхавши майже всі навчальні заклади у нашому місті, я побачив одну і ту саму проблему – відсутнє освітлення. Тому наша комісія ініціювала у 2017 році повністю відновити освітлення у всіх навчальних дитячих закладах.

Також наша комісія не оминула і земельної проблеми. Тому ми звернулися до міського голови з тим, що потрібно знайти інвестора, виділити на нормальних умовах земельних ділянок, щоб можна було почати житлове будівництво. Чому житлове будівництво? Бо один будівельник біля себе створює мінімум сім робочих місць. А у Житомирі, на жаль, спостерігається їх нестача.

«20»: Чи є у Вас власна приймальня? Коли і з яких питань до Вас можуть прийти люди?

- Моя приймальня знаходиться у моєму кабінеті. Я пройшовся по своєму виборчому округу, роздав візитівки, де зазначив всі свої контактні телефонні номери, домашню та робочу адресу. Адже я для своїх виборців відкритий у будь-який час. Бувають навіть такі випадки, коли люди приходять до мене додому. Також звертаються житомиряни з інших виборчих округів.

«20»: З якими питаннями найчастіше звертаються житомиряни та чим Ви можете їм реально допомогти?

- На моє глибоке переконання, сьогодні не виконується основний закон Конституції – право на безкоштовне лікування. Дуже багато людей до мене звертаються з проханням допомогти онкохворим діткам, хворим на лейкемію. Також  приходять і люди похилого віку, бо теж є проблеми з лікуванням. Ці питання надзвичайно важко вирішувати, оскільки держава продекларувала, а коштів достатньо не виділила. Тому доводиться збирати ці кошти й допомагати людям, які цього потребують.

Загалом окрім цих проблем, місто Житомир зупинилося у розвитку: наприклад, залишилася проблема питної води та опалення.

Якщо Житомирська область сьогодні пішла шляхом встановлення автономного опалення, то місто Житомир навпаки не хоче встановлювати його навіть у тих будинках, де це доцільно. Залишились ті ж самі проблеми вивезення сміття, благоустрою. Побори в лікарнях як були, так і залишилися. Хочу сказати: мало що змінилося за 10 років мого депутатства.

«20»: Що Ви зробили як місцевий депутат для Житомира?

- За цей рік вдалося відновити муніципальний футбольний клуб. Я особисто їздив, писав, потім на сесії прийняли рішення, і на сьогодні у нашому місті є футбольний клуб.

Я вважаю, що розповідати про свою допомогу людям не коректно, адже це мій обов’язок. А всі інші рішення стосовно міста – це колективні рішення, які ми приймали разом з іншими депутатами.

Одне з них –  термомодернізація житлових будинків і соціальної сфери. Також ми склали перелік вулиць, які нині мають сучасне освітлення.

«20»: У Ваших планах є ініціативи, які підуть на користь міста?

- Я б хотів, щоб наше місто було соціальним, куди б люди їхали з великим задоволенням. І вважаю, що потрібно побудувати дитячу футбольну школу на 300 місць. Якби ми це зробили, це було б надзвичайним досягненням.

Також є ідея щодо використання одного джерела енергії для двох джерел, тобто когенерація, коли з газу можна робити гарячу воду, електроенергію і давати тепло. Зараз ми відпрацьовуємо таку ідею, щоб показати, що з одного виду енергії можна робити два-три види енергії.

«20»: Яке рішення міської ради Ви вважаєте найскандальнішим або таким, що шкодить городянам і Житомиру?

- Я вважаю, що не на користь житомирянам пішло багато рішень. Наприклад, виріс земельний податок. Це не правильно. Сьогодні, коли долар піднявся в три рази, люди зубожіли, а земельний податок виріс у п’ять-шість разів. Оренда землі виросла – це теж не правильно. Також я не згоден з тим, як встановлюються тарифи.

Я завжди вважав, що в Житомирі повинна бути справедливість. Кожна людина формує бюджет, а оскільки вона його формує, то має право на видатки. Не важливо, чи ти живеш у кооперативному будинку, чи комунальному, чи приватному. Ти – бюджетоутворювач міста Житомира, і маєш право на ці видатки. На превеликий жаль, у нас поки що так не робиться.

Я глибоко переконаний, що колись прийде справжній керівник міста, який поставить всі крапки над «і».

«20»: Чи вважаєте Ви, що у місцевих депутатів є достатньо повноважень, аби впроваджувати реальні зміни у місті?

- Хочемо ми чи не хочемо, зараз вибираємося від партій. Дуже велика кількість партій. Програми, за великим рахунком, десь збігаються. Всі хочуть зробити для людей добре, але кожен робить через себе. І тому якщо ти не потрапляєш до цієї конфігурації, ти нічого не зробиш. Якщо ж потрапляєш, то ще можеш свою ідею «просунути», й за неї проголосують.

Читаєш Закон «Про місцеве самоврядування»: начебто багато всього розписано. А коли починаєш щось робити: там «дали по руках», бо це міліція, там «дали по руках», бо це власність пожежників, там «дали по руках», бо це ще якесь міністерство. І ми не можемо нічого зробити, бо компетенції в нас не достатньо, і прав не вистачає.

«20»: Які три першочергових кроки потрібно зробити на користь Житомира?

- У першу чергу, підняти житлове будівництво, бо у нас великий рівень безробіття. Необхідно дати людям змогу нормально, стабільно працювати та отримувати достойну заробітну плату.

Також треба вирішити проблему освітлення дитячих закладів. Ну і потрібно привести до порядку парк культури та річку.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up