Змінивши підхід до розвитку культури регіону, можна привабити на Житомирщину майже 500 тис. туристів

Змінивши підхід до розвитку культури регіону, можна привабити на Житомирщину майже 500 тис. туристів

"У Житомирі найбільше в Україні об’єктів з архітектурою пізнього модернізму,  є надзвичайно цікавий музей космонавтики, краєзнавчий музей, в якому зберігається унікальний експонат – мамонт", — зазначає експерт.

Майже 500 тис. туристів можна привабити на Житомирщину, якщо кардинально змінити підхід до розвитку закладів культури міста та області. Таку думку висловив київський архітектор Павло Гудимов 9 лютого під час презентації культурної стратегії.

Ознайомилися з презентацією голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Ігор Гундич, міський голова Сергій Сухомлин та представники галузі культури.

За словами експерта, на Житомирщині є унікальні об’єкти, які можуть реально приваблювати відвідувачів.

Відео дня

«У Житомирі найбільше в Україні об’єктів з архітектурою пізнього модернізму,  є надзвичайно цікавий музей космонавтики, краєзнавчий музей, в якому зберігається унікальний експонат – мамонт. Також є Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й. Д. Буханчука, який чи не найбільший сільський музей в Україні. Є ще багато інших недооцінених елементів та об’єктів, які потрібно розвивати. У людей зараз є попит на культурний продукт, але для того, щоб реалізувати нові ідеї, потрібен комплексний підхід, ефективна команда, бажання і розуміння між усіма гілками влади, адже в це доведеться вкладати чималі кошти. І через три роки область можуть відвідувати півмільйона туристів, але потрібно почати ефективно розвиватись», - розповів Павло Гудимов.

Голова обласної ради своєю чергою зазначив, що райони теж мають свої культурні «родзинки», такі як Коростень, який щорічно збирає тисячі гостей на фестиваль Дерунів.

«Не лише в Житомирі, а й в районах є теж багато цікавого та автентичного, що може приваблювати туристів. І культура – це не тільки музеї і театри, це й наша філармонія, і всесвітньо відома хорова капела «Орея», і різного роду фестивалі. Для того, щоб ефективно розвивати галузь культури, потрібно створювати відповідний культурний центр або групу, спільно працювати, формувати консолідовану думку, приймати відповідні рішення і реалізовувати ідеї. Як голова обласної ради, буду доносити до депутатського корпусу пропозиції щодо культурного розвитку нашого регіону», - наголосив під час презентації Володимир Ширма. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up