Як зміниться культурне життя житомирян у 2016 році?

Як зміниться культурне життя житомирян у 2016 році?
Культура в місті зазнає змін. Новим начальником управління культури Житомирської міської ради став 30-річний актор Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги Олег Рогов. Планами щодо культурного життя міста на прийдешній рік він поділився з газетою «20 хвилин».

Олег Рогов розповів, що нині ми крокуємо до Європи, тож саме час розвивати культурне життя міста і кожного з нас. Віднедавна творчі колективи Житомира мають змогу виступати на центральній площі поблизу кінотеатру «Жовтень», там створено арт-майданчик.

«У нас в місті велика кількість майстрів музичного мистецтва, вихованці музичних шкіл, володарі численних нагород міжнародного рівня. Це є додатковою можливістю професійним артистам порадувати перехожих своєю творчістю», – говорить начальник управління.

Олег Рогов запевняє, що так, як було раніше, більше не буде. Творча команда управління культури кожного дня готує нові проекти та сподівається, що їх робота буде більш цікава та сучасна.

Відео дня

На цей рік міською владою заплановано багато фестивалів: скульптури, квіткових композицій, чемпіонат бального танцю міжнародного рівня та ін. День міста Олег Рогов бачить як місячне святкування, аби кожен житель міста зміг встигнути відзначити цю подію. За його словами, цього року була пропозиція більшість фестивалів, які заплановані на цілий рік, об’єднати в суцільне свято до Дня міста.

Також управлінням культури Житомирської міської ради планується продовжити, створений минулого року Всеукраїнський фестиваль військових оркестрів. Житомир стане єдиним в Україні містом, в якому проводитимуть подібний захід.

«Культура не полягає лише у святах. Ми намагаємося об’єднати зусилля і творчий потенціал людей, які прагнуть виступати. Наше управління – це величезна, культурна родина міста, і я давно відчуваю себе її частиною» – зазначив Олег Рогов.

На думку начальника управління освіти й просто творчої особистості, «Дім української культури», який ось-ось відкриють у Житомирі, – це можливість оживити приміщення, створити там особливу ауру. Попередньо його офіційне відкриття заплановано на 21 квітня. Величезна лялька-мотанка, яку мають розмістити біля входу в будівлю, є гарним арт-об’єктом, біля якого можна насититися духовно та просто сфотографуватися, каже Олег.

В бюджеті комплексної цільової програми розвитку культури міста Житомира на 2015-2017 роки вже закладено кошти на виконання різноманітних проектів, які мають покращити якість культурного життя житомирян. Так, для кінотеатру ім. І. Франка куплять цифрове ліцензійне обладнання, що дозволить розвивати єдиний дитячий кінотеатр в місті, переконаний Олег Рогов. Це це необхідно місту і дозволить залучити дорослого глядача. Також для Палацу культури придбають звукопідсилювальну апаратуру та піаніно, проведуть реконструкцію місцевих кінотеатрів під експоцентр та арт-центр. На території гідропарку замінять кабінки для переодягання, душові кабінки, придбають човни, катамарани, відремонтують човнові станції та встановлять об’єкти санітарно-побутового обслуговування населення (туалети). У «Дім української культури» закуплять обладнання для експозицій, виставок та ін.

Результати обіцяної роботи можна буде побачити вже зовсім скоро у наймасовіших місцях відпочинку.

Ірина Скоростецька

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up