У Житомирі стартує Всеукраїнська програма «Арсенал Ідей Україна»

У Житомирі стартує Всеукраїнська програма «Арсенал Ідей Україна»

12 жовтня о 14:00 в Житомирському академічному обласному театрі ляльок у рамках Всеукраїнської програми «Арсенал Ідей Україна» буде відкрито проект «Арсенал Ідей. Житомир» – інтерактивний освітній простір, який поєднає в єдиній програмі мистецтво, науку та інновації.

Проект представлятиме ігрову лекційну програму, мистецькі твори та комплекс розвиваючих занять для дітей, молоді, родин та шкільних груп.

Всеукраїнська програма «Арсенал Ідей Україна» передбачає створення у містах України постійно діючих освітніх платформ на основі досвіду реалізації проекту Арсенал Ідей у Мистецькому Арсеналі (м. Київ).

У 2017 році у рамках даної програми було створено освітні простори у Харкові, Львові та Мелітополі.

Відео дня

У 2018 році заплановано відкриття просторів у Житомирі та Чернігові.

Вибір даних міст для реалізації програми обумовлено наявністю зацікавлених культурно-мистецьких та освітніх організацій, які мають бажання та потенціал сприяти розвитку позашкільної освіти і створювати нові простори для юних жителів міста. Також дуже важливою є активна підтримка проекту органами місцевої влади, що дає організаторам всеукраїнської програми впевненість у його подальшому розвитку.

У Житомирі співорганізаторами проекту виступають Благодійний фонд «Мистецький Арсенал» та Житомирський академічний обласний театр ляльок.

Проект реалізується за підтримки Житомирської обласної державної адміністрації.

Всеукраїнська програма реалізується у співпраці Соціальної програми Марини Порошенко, Благодійного фонду «Мистецький Арсенал» та Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал».

Авторство, розробка та стартове забезпечення програми — Благодійний фонд «Мистецький Арсенал».

Партнери: Посольство США в Україні, Український центр розвитку музейної справи, компанія Epson, Науковий клуб DoMyRoom, Inclusive Friendly.

Для реалізації проекту до Житомира прибуде команда із 5 осіб, у тому числі, куратори проекту, художники, тренери. За 4 дні вони облаштують кімнату площею 50 м2., у якій діти та дорослі зможуть здобувати нові знання через гру, творити та досліджувати, а також передадуть освітню програму, що складається з циклу інтерактивних лекцій, та проведуть ряд підготовчих тренінгів. Оскільки проект є соціально спрямованим, провідні сучасні українські художники створять інтерактивні твори мистецтва, доступні для людей з інвалідністю.

Житомирському академічному обласному театрі ляльок буде передано для постійного використання комплекс матеріальних та нематеріальних цінностей, необхідних для забезпечення роботи проекту: інсталяції, цикл інтерактивних освітніх лекцій, меблі, техніку, пристосування для людей з інвалідністю.

За словами організаторів, участь у проекті допоможе дітям та підліткам навчатися вільному обміну думками, формувати спільні підходи до вирішення актуальних завдань, творчих і наукових пошуків, стимулювати креативність, інтерес до інновацій та технологій, волонтерства і підприємництва.

Тренінгова програма передбачає наступні події:

1. 10 жовтня о 14:00

Тренінг з комунікації, взаємодії та супроводу людей з інвалідністю

тривалість - 3 години

Для широкої аудиторії та фахівців культурно-мистецької, музейної, освітньої сфери.

Проводить представник Inclusive Friendly.

2. 11 жовтня о 14:00

Тренінг з обміну досвідом щодо реалізації освітнього проекту Арсенал Ідей, пошуку партнерів, забезпечення проекту, залучення школярів та родин до відвідування музею. Презентація Всеукраїнської програми «Дитяча Демократія»

тривалість - 3 години

Для зацікавленої аудиторії, фахівців культурно-мистецької, музейної, освітньої сфери.

Проводить розробник програм – Благодійний фонд «Мистецький Арсенал».

3.11 жовтня о 12:00

Тренінг з підготовки спеціалістів інтерактивних методів супроводу освітніх програм

тривалість – 1 година

Виключно для спеціалістів, які безпосередньо проводитимуть інтерактивні лекції у Житомирському академічному обласному театрі ляльок.

Проводить представник Наукового клубу DoMyRoom (розробники лекцій)

Довідка:

Арсенал Ідей —  інноваційний освітній проект, автором якого є Благодійний фонд «Мистецький Арсенал». Він функціонує в НКММК «Мистецький Арсенал» (м. Київ) з 2013 року.


 

Арсенал Ідей — це освітня платформа, яка:

  • поєднує науку, мистецтво, інновації;

  • базується на міждисциплінарності та широкому партнерстві;

  • застосовує кращий світовий досвід та українські розробки;

  • побудована на основі власних креативних рішень;

  • пропонує цикл спеціально розроблених інтерактивних лекцій та активностей;

  • співпрацює з провідними сучасними українськими художниками;

  • допомогає формувати нові родинні традиції та цінності;

  • створює простір, доступний для людей з інвалідністю;

  • пропагує розвиток інклюзивного суспільства;

  • функціонує за допомогою ресурсів, залучених командою проекту.

 

Ідеї проекту «Арсенал Ідей» ґрунтуються на спостереженнях за дітьми та родинами, результатах співпраці з партнерами, міжнародними інституціями, у тому числі, Центром вивчення винаходів та інновацій імені Лемельсонів Смітсонівського Інституту (США), а також реалізації грантової програми «Музейна колаборація: Налагодження глобальних відносин» (Museums Connect: Building Global Communities), у рамках якої відбулося ознайомлення з досвідом освітніх програм понад 30 музейних інституцій США.


 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up