Хедлайнерами 4-го Фестивалю льону стануть гурт «TaRuta» та співачка Мята

Хедлайнерами 4-го Фестивалю льону стануть гурт «TaRuta» та співачка Мята

Вже у цю неділю, 16 вересня, на Житомирщині пройде 4-ий Фестиваль льону із цікавими виставками новітніх технологій та органічної продукції.

Хедлайнерами свята будуть етно-рок фундація «TaRuta» та українська співачка Мята, - інформує прес-служба ОДА.

Про це повідомила організатор та ідеолог фестивалю Ірина Костюшко сьогодні, 10 вересня, під час прес-конференції.

«Ми готуємо фестиваль за рекордний час – 2 тижні. Буде багато цікавого, різні локації. Плануємо поєднати минулі традиції льонарства із сучасними технологіями, наприклад, виставкою дронів. Очікуємо на приїзд 10 тисяч гостей, будуть також представники Білорусії, Німеччини та Іспанії. Ми матимемо двох зіркових хедлайнерів – співачка Мята та гурт «TaRuta». Також на Фестивалі плануємо встановити рекорд із найбільшою кількістю людей вдягнутих у лляний одяг», – розповіла Ірина Костюшко.

Відео дня

Організатор фестивалю додала, що ідея заходу залишається незмінною – це відродження українських традицій та презентація новітніх технологій, які використовуються у сучасному агробізнесі.

За словами в.о. начальника управління культури та туризму ОДА Тетяни Парфентієвої, проведення Фестивалю льону на Коростенщині уже стало візитівкою для області. «Ми підтримуємо цей проект із задоволенням. Мова йде і про творчий потенціал сільських територій, і про те, що народні традиції мають жити і оновлюватися. Сьогодні необхідно пропагувати та виробляти нові атракції, щоб бути цікавими і туристично-привабливими», – зазначила Тетяна Парфентієва.

4-ий Фестиваль льону вже традиційно відбуватиметься у с. Стремигород Коростенського району. Упродовж дня, 16 вересня, на гостей чекатимуть виставки органічної продукції та новітніх технологій, етно-зона з унікальними виробами з льону та майстер-класами, ярмарок органічної їжі, модний показ одягу з льону.

Для дітей працюватиме дитяча та спортивні зони, майстер-класи, аквагрим, аніматори та розважальні ігри.

Девіз цьогорічного Фестивалю льону – «Органічні компанії – здорова нація!».

Початок о 10.00 год.

Участь у прес-конференції також взяла начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОДА Світлана Гресь.

Фестиваль льону проходитиме за підтримки Житомирської облдержадміністрації та обласної ради.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up