Відзначення Дня незалежності у Житомирі проходитиме в Домі української культури, на Михайлівській та в парку імені Юрія Гагаріна

Відзначення Дня незалежності у Житомирі проходитиме в Домі української культури, на Михайлівській та в парку імені Юрія Гагаріна

Сьогодні, 22 серпня, в Домі української культури відбулася прес-конференція щодо відзначення Дня незалежності України в Житомирі.

Організатори розповіли про заходи, які проходитимуть у Житомирі з нагоди 27-ї річниці незалежності нашої держави, - повідомляє прес-служба міськради.

Начальник управління культури міської ради Ніна Рябенко нагадала, що вже завтра, 23 серпня, о 9.00 в День Державного Прапора України на майдані імені С.П. Корольова традиційно відбудеться урочисте підняття Державного Прапора України. І вже о 10.00  на Смолянському кладовищі пройде мітинг та покладання квітів до могил загиблих воїнів АТО.

«Програма до Дня незалежності України розроблялася таким чином, щоб люди відчули, що це свято є головним у нашій державі. У нас могутня держава, гарні традиції, прекрасні люди», - наголосила Ніна Рябенко.   

Відео дня

Цього року заходи до Дня незалежності у Житомирі проходитимуть на 3-х локаціях: в Домі української культури, на вулиці Михайлівській та в Міському парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна.

24 серпня на житомирян та гостей міста чекає різноманітна програма святкування Дня незалежності. О 12.00 розпочнеться презентація оновленої Ляльки-мотанки, занесеної у Книгу рекордів України (нагадаємо, висота Ляльки-мотанки, виготовленої зі збереженням правильних і точних пропорцій та згідно українських традиційних правил народної творчості, - 3 м 50 см). О 14.00 також в Домі української культури заплановано відкриття експозиції унікальної колекції Поліських рушників Валентини Федорівни Галкіної. Виставка рушників триватиме 2 тижня.

Начальник управління культури міської ради закликала приходити 24 серпня у Дім української культури цілими родинами, адже буде багато майстер-класів з вишивки, бісероплетіння та інших заходів у рамках проведення «Гостинної світлиці» з 12.00 до 16.00. «Гостинна світлиця» запрошує відвідати локації: «Творці свого щастя», «Смачно як дома», «Жовто-блакитний марафон», «Весела ЧоМуха», «На гостинах в Господині» - це безліч майстер-класів, частування смаколиками, ігрові програми для родин, колоритна фото-зона та ще багато різного та цікавого.

На головній пішохідній вулиці нашого міста Михайлівській протягом цього дня проходитимуть майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва та гончарної справи, буде й миттєве фото на згадку “Україна. Народжені вільними”. Підтримати «Маленькі зірочки Житомирщини», на мистецькому заході  від Модельного агентства «Глорія»  можна буде з 14.00-16.00 год. Захід передбачає проведення конкурсу краси «Маленька королева Житомирщини - 2018», нагородження, вручення подарунків від спонсорів та концертну дитячу програму.

На презентацію книги «Він був справжнім» (спогади про Якова Зайка), яка о 16.00 розпочнеться на Михайлівській, запрошено багато людей, які особисто знали Якова Зайка, серед них - Віталій Мельничук, Житомирський міський голова у 1990-1992 роках, Михайло Сидоржевський, голова Національної спілки письменників України, письменники, поети, учасники революційних подій на Житомирщині наприкінці 80-х – початку 90-х років. «Життя Якова Зайка – це приклад гідного служіння людям», - наголошує автор книги.

О 17.00 на вулиці Михайлівській відбудеться написання диктанту національної єдності. «Текст буде про Житомир. Вчителів для перевірки диктанту не буде. Написані диктанти будуть перевірятися шляхом самоперевірки», - розповіла Ніна Рябенко.  

Після диктанту вперше у Житомирі ансамбль «Зоряночка» ініціює на вулиці Михайлівській спільне виконання українського танцю “Гопак”. «О 18.00 всіх закликаємо приєднатись до цього танцю. Ніколи не пізно навчатися», - впевнена Ніна Рябенко.

24 серпня на різних локаціях міста відбуватиметься справжнє свято танцю та співу. Програму із найкращими номерами готує для глядачів керівник Центру танцю «Аванте» Інна Бурдейна. Виступ колективу розпочнеться о 16.00 біля арки в Міському парку культури та відпочинку імені Ю.Гагаріна. О 17.00 на цій локації стартує мистецький марафон «Українські мальви».

З 19.00 на Михайлівській концертну програму «Молоді та гучні»  запропонують житомирянам та гостям міста молодіжні гурти «Ловець снів», «Третє небо», «Горчиця», «Три мости», «Юга Біт». А з 20.00 для відвідувачів  Міського парку культури та відпочинку імені Ю.Гагаріна - музичні візерунки від естрадно-духового оркестру “Сурми Полісся” та танцювального аматорського клубу “Ретро”.

До Дня незалежності у Житомирі відбудеться  багато спортивних заходів, розрахованих також як на дорослих, так і на дітей.

24 серпня в ТРЦ «Глобал UA» з 15.00-16.00  мешканець міста Віктор Прокопенко намагатиметься встановити рекорд України з тяги транспортних засобів однією людиною. 25-26 серпня з 10.00 на Михайлівській проходитиме шаховий фестиваль «Незалежність - 2018», а в більярдному клубі «Ріо» - відкритий чемпіонат міста з більярдного спорту серед чоловіків. 26 серпня з 9.00 триватиме «International Dojo Cup 2018» - Міжнародний турнір з карате.

На завершення начальник управління культури міської ради Ніна Рябенко закликала: «Будьмо вільними! Будьмо незалежними! Любимо нашу Батьківщину, наших рідних, один одного. Тоді й в нашій Україні буде мир та гармонія!».

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up