22 січня у Житомирі відзначать День Соборності України. АНОНС

22 січня у Житомирі відзначать День Соборності України. АНОНС

22 січня у Житомирі відбудуться заходи з нагоди відзначення Дня Соборності України.

Зокрема, як повідомляє пресслужба ОДА, керівництво Житомирської ОДА вшанує пам’ять відомих українських діячів-державотворців. Так, у рамках відзначення планується покладання квітів до пам’ятних знаків та меморіальних стендів:

Тарасу Шевченку;

В’ячеславу Чорноволу;

Відео дня

Олегу Ольжичу;

Михайлу Грушевському;

Івану Франку;

Миколі Сціборському;

Героям Небесної Сотні (майдан імені С.П. Корольова);

українським військовим, загиблим в АТО та ООС (алея між майданом Соборним та майданом Перемоги).

Звертаємо увагу охочих взяти участь у заходах з відзначення Дня Соборності України, що з 19 грудня в Україні діють нові протиепідемічні обмеження, а з 8 до 24 січня – карантин зимових канікул.
Просимо учасників урочистостей використовувати захисні маски та тримати соціальну дистанцію.

Довідково. День Соборності України — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Тоді на площі перед Київською Софією на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу. Споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. Збулося те, за що страждали і гинули, боролися і вболівали, для чого жили і працювали мільйони синів і дочок України – впродовж років, десятиліть, століть.

Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Свято встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up