10 цікавих справ, які треба зробити восени

10 цікавих справ, які треба зробити восени

Звичайно, у осені є свої фанати, але більшість з нас страждає від осінньої хандри, сумує за літом і теплом.

Як зробити свої життя яскравішим, покращити свій настрій і позбутися рутини, ми подумали разом з сайтом 24 канал.

 

Зробити гарбузовий крем-суп

Осіннє меню багате на сезонні овочі, але головним хітом є гарбуз. З нього готують безліч різноманітних страв: гарбузові напої, кекси, салати, десерти на безліч інших варіантів.

Відео дня


Осінь – це короткий час багатого врожаю, який треба використовувати на максимум. Тож усім любителям гарбуза рекомендуємо насолодитися смачнющим гарбузовим крем-супом.

Прочитати нову книжку

Восени хочеться вкутатися в улюблений плед і читати книгу, яка затягує настільки, що просто не можеш випустити її з рук. Для довгих вечорів ви можете обрати стареньку улюблену книжку, або ж нещодавно куплену новинку.

Нехай ваша осінь буде особливою
Якщо ви хочете придбати восени книгу, яка допоможе вам повністю понуритися в атмосферу осені, пропонуємо вам перелік таких книг: Дзвінка Матіяш "Реквієм до листопаду", О. Генрі "Останній листок", Гао Сінцзянь "Осінні квіти", Рей Бредбері "Ліки від меланхолії", Ошо "Життя. Любов. Сміх".

До речі, можемо порекомендувати п'ять кращих книжкових новинок осені.

Спекти традиційний осінній десерт – шарлотку

Чудовий осінній пиріг, який можна легко та швидко приготувати – це яблучна шарлотка. Щоб приготувати десерт, потрібно всього лише чотири інгредієнти: яйце, борошно, цукор та яблука. Як приготувати один з найпоширеніших десертів – читайте в нашому рецепті за посиланням.

Шарлотка відмінно смакує з трав'яним чаєм
Придумати цікаві осінні образи на кожен день

Кожна жінка мріє красиво виглядати незалежно від погоди. Якщо за вікном холод та вітер, то оберіть таке вбрання, в якому вам буде завжди тепло і стильно.


Зварити ароматний глінтвейн

Гарячий глінтвейн створений саме для осіннього періоду, адже він зігріває та підіймає настрій. Основним інгредієнтом цього запашного коктейлю є вино. Від нього залежить смак, консистенція і колір. Експерти радять віддавати перевагу сухому вину.


Для приготування пряного напою вам знадобляться палички кориці, гвоздика, бодян, мед, імбир та апельсин.

Побачити осінні гори

Українські Карпати красиві в будь-яку пору, однак восени вони по-особливому гарні. Хто хоча б один раз приїде в гори – назавжди закохається в цю прекрасну атмосферу. Осінь вміло почергово розфарбовує листя дерев у жовто-багряні фарби. Таке розмаїття просто заворожує.


А що з вашими смаковими рецепторами здатна зробити карпатська кухня?! Банош та грибна юшка – обов’язкові страви, які ви повинні скуштувати. Що цікаво, гриби у Карпатах ростуть аж до перших заморозків. Тож спокійно можете вирушати на пошуки білого гриба.

Ну і не смійте вирушати додому без карпатських атрибутів. На спеціальних базарчиках ви можете придбати вишиванку, гуцульський посуд, різноманітні обереги, вишиті рушники, мед, вино та сувенірні вироби.

Влаштувати вітамінний день

З настанням осені, ми запасаємося різноманітними порошками та таблетками, адже знаємо, що в цей період ми більш схильні підчепити застуду, ніж скажімо, влітку. Однак, ми вам пропонуємо іншу альтернативу – влаштуйте собі вітамінний день.


Апельсини та мандарини завжди потрібні організму заради вітаміну C. У ківі дуже багато вітаміну K. Авокадо – джерело вітаміну B3. Гарбуз містить рідкісні вітаміни K і T, а також каротин, якого навіть більше, ніж у моркві. Яблука ж містять величезний набір мікроелементів. Цей фрукт – прекрасне джерело заліза, магнію, фосфору та цинку. Не забувайте також про грушу, гранат, хурму та виноград – цих фруктів восени також є вдосталь.

Приготувати какао з маршмелоу

Осінь варто любити лише заради того, що після роботи чи навчання на нас чекає тепла ковдрочка та улюблені справи. Милуватися дощем, осіннім краєвидом за вікном, дивитися улюблений серіал стає вдвічі приємніше, якщо поєднувати це атмосферне дійство з чашечкою какао з маршмелоу.

Смачного!
Прикрасити оселю осіннім декором

Наша оселя восени є джерелом натхнення, тепла і затишку. Осіннє листя, квіти, декоративні гарбузи, ароматизовані свічки – чудовий матеріал для творчості. Для красивої та ще й смачної демонстрації багатств сезону – поставте на кухні у кошичок яблука, груші, горіхи та виноград.

Для романтичних вечорів зробіть у своїй кімнаті оригінальний декор з декоративного гарбуза та різноманітних свічок. Не забувайте і про теплий плед, який зігріє вас у холодну пору.

Увесь день дивитися фільми

Якщо погода каже: "Залишайтесь вдома", то прислухайтесь! Проведіть цей день з користю. А для кращого настрою рекомендуємо переглянути фільми, які допоможуть вам повністю відчути осінню атмосферу.

Список осінніх фільмів:

  • "Осінь в Нью-Йорку";
  • "Солодкий листопад";
  • "Будинок біля озера".



Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up