П'ять кращих книжкових новинок осені

П'ять кращих книжкових новинок осені

Рекомендації для книголюбів, які полюбляють проводити осінні вечори у компанії зручного ліжка та цікавої історії. 

До вашої уваги - п'ять книг із найяскравішими сюжетами, на які слід звернути увагу. 

Клара і Сонце 

Автор: Кадзуо Ішіґуро 

Відео дня

Жанр: роман-антиутопія

Вікова категорія: 18+

Історія ведеться від імені дівчинки Клари. Її особливість у тому, що вона – штучний інтелект, робот. Події відбуваються у нову високотехнологічну епоху. Книгу сподобається читати людям, що полюбляють шукати відповіді на вічні питання. Тут порушується проблема індивідуальності, постає питання: наскільки людина відрізняється від штучно створеної машини? І чи відрізняється взагалі? Автор розкриває думку про вміння любити. Невже у світі людей, життя яких перетворилося в алгоритми та комп’ютерні дані, є місце любові? 

Вам сподобається книга у стилі антиутопії, якщо полюбляєте історії про апокаліпсис та філософські роздуми. А також цей жанр має схожість із трилером. 

Джинґо

Автор: Террі Пратчетт

Жанр: роман

Вікова категорія: 18+

Це четвертий роман із циклу про Міську варту серії «Дикосвіт». Раптово у морі виникає цілий новий острів. Місто Анк-Морпорк та його морський сусід Хапонія претендують на територію. Вони готові розпочати війну, проте войовничість Анк-Морпорку – це всього лише показовий бойовий дух, а не воєнна підготовка. У «Джинґо» висміюється фанатичний патріотизм та сліпий войовничий ентузіазм. Сюжет складається із комічних курйозів, роман пронизаний сарказмом. 

Всі книги Террі Пратчетта написані у гумористичному стилі, тому ідеально підходять для поціновувачів комедійних жанрів.

Природа всіх речей

Авторка: Елізабет Ґілберт 

Жанр: роман

Вікова категорія: 18+

Захоплююча книга про пошук власного «я», дорослішання, відважність та жагу до свободи. Головна героїня Алма Віттекер прагне стати видатною жінкою-ботаніком, яку визнають нарівні з чоловіками. На її кар’єрному шляху виникають проблеми, що змушують задуматися про сенс життя. Це історія про мандрівки, авантюри та романтику, про пристрасть, любов до природи та розбиті серця. Куди приводить нестримна спрага дізнатися нове? Яка небезпека криється у розумінні істинної природи всіх речей?

Книга сподобається людям, які цікавляться суттю речей, шукають одночасно цікавий сюжет і незвичну подачу. 

Селфі в Парижі

Автори: Катерина Бабкіна, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко, Ірена Карпа, Мар`яна Савка, Гаська Шиян, Олена Чернінська, Андрій Шкіль, Ірина Славінська.

Жанр: збірка оповідань.

Вікова категорія: 18+

Дії оповідань відбуваються у чаруючому місті Парижі. Кожна історія – це неповторна атмосфера, що приваблює французьким шармом та спонукає на мрії. Розкриваються також і недоліки Парижу. Автори показують, що романтизований образ міста не такий уже й ідеальний, а за ним криється буденна реальність. Частина оповідань написана у жанрі драми.

У цій книзі кожен знайде для себе щось своє. Можливо у серце проникнуть романтичні образи Парижа. Можливо, зіткнетеся з ситуацію із власного життя. А можливо, наштовхнете себе на глибокі роздуми, які залишать відбиток у свідомості.

Одновітрильний дім

Автор: Василь Махно

Жанр: збірка поезій

Вікова категорія: 18+

Шматочок літа восени для любителів поезії. У віршах автора описані неймовірні океанічні простори, романтика узбережь, літаючі кити! Серпнева естетика у віршах поєднується з розмаїттям художніх образів. Книга підходить для читання мрійливим людям з багатою уявою. Кукурікання дощів та музика бджіл роблять читання однозначно незабутнім. 

Збірка не має цілісної сюжетної лінії, це суто вірші для душевного відпочинку. 

Юлія Мельничук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Коментарі

keyboard_arrow_up