Де на житомирських дорогах водіїв чекають ДАІшники. ІНФОГРАФІКА

Де на житомирських дорогах водіїв чекають ДАІшники. ІНФОГРАФІКА
Мало не кожен водій вважає найбільшою небезпекою на дорозі інспектора ДАІ. Існує думка, що будь-який ДАІшник знає «чотириста порівняно чесних способів відбирання грошей» у простих водіїв. І косять свої «чесно» зароблені співробітники Державтоінспекції на дорогах нашого міста у спеціально визначених «злачних» місцях.

Журналіст «20 хвилин» поспілкувалася з житомирськими водіями та дізналася, де ДАІшників можна зустріти найчастіше.

Як нам розповіли, то ДАІшники завжди вибирають місце на дорозі, щоб патрульна машина не дуже проглядалася, залишають її за рогом або під гіркою так, щоб не потрапити в поле зору автомобілістів.

«У позаминулому році було дуже популярне місце навпроти заводу «Ліктрави», цілими днями там зависали, торік помічалися дуже рідко, цього року – будемо бачити. Справа в тому, що там, коли розпускається листя, світлофор зливається з деревами, і багато водіїв його не помічають», – розповідає водій Олександр.

Відео дня

З приводу того, за яким же критерієм обираються місця патрулювання, нам розповів заступник начальника відділу дорожньо-контрольної служби УДАІ МВС у Житомирській області Андрій Першко.

«Є відповідна інструкція, яка відповідає місцю розташування постів працівників Державтоінспекції. Це інструкція з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС, яка затверджена наказом МВС України 27 березня 2009 року. Згідно даної інструкції, організація служби здійснюється, виходячи з наявності і засобів з урахування місць концентрації ДТП та аварійно небезпечних ділянок на вулично-шляховій мережі на території обслуговування. Тому саме за цими критеріями розставляються патрулі ДАІ.

Також зараз у нашому місті є контрольно-пропускні пости. Дані пости стоять відповідно до доручення про вжиття додаткових заходів щодо недопущення терористичних актів.

Щодо того, які можуть бути підстави для зупинення транспортного засобу, визначено в ст. 11 Закону України «Про міліцію». Якщо є підстава для зупинки – це проведення цільових заходів (операція відпрацювання оперативних планів для перевірки документів на право користування керування транспортним засобом, документ на транспортний засіб). Просто для перевірки документів підстав немає, але під час відпрацювання оперативних планів, профілактичних заходів працівник міліції має право зупинити водія. На вимогу водія працівник міліції зобов’язаний пред’явити службове посвідчення. Це підтверджує Закон України «Про дорожній рух», ст. 16, ст.17», – розповідає Андрій Першко.

Що мається на увазі під місцями концентрації ДТП та аварійно небезпечними ділянками, більш детально журналіст запитала у в. о. начальника сектора з організації дотримання руху Олександра Омельчука.

«Місце концентрації ДТП – це обмежена за довжиною ділянка вулиць або доріг, перехрестя, зупинки пасажирського транспорту загального користування, пішохідні переходи, залізничні переїзди, штучні споруди та інші елементи, на яких протягом одного року зареєстровано три і більше дорожньо-транспортних пригоди.

Щодо ділянки концентрації ДТП, то це частина вулиці між перехрестями з одноманітними умовами руху протяжністю від 50 до 150 метрів, на якій має місце аналогічний критерій.

Одним із прикладів місць концентрації ДТП у нашому місті є перехрестя вулиці Ватутіна, де протягом року сталося три дорожньо-транспортні пригоди. Де є місця концентрації ДТП, повинні патрулювати працівники ДАІ, щоб попередити прикрі випадки в радіусі 200 м.

Місця концентрації ДТП обстежуються два рази на рік. У нашому місті за 2014 рік виявили 11 місць концентрації ДТП. Щоб визначити, скільки таких місць на сьогоднішній день, проводиться весняне обстеження», – зазначив Олександр Омельчук.

У ДАІ запевняють: якщо вас безпідставно зупинили, перевищили свої обов’язки або взяли хабар, можете звертатися у чергову частину УДАІ УМВС України у Житомирській області. Злісних порушників обіцяють покарати, а вам відновити справедливість. Але ми зі своєї сторони рекомендуємо бути обережними на дорозі, дотримуватися ПДР та озброїтися знаннями правил та обов’язків водія згідно Закону України. Адже як говориться: «Попереджений – значить озброєний».

Місця, де найчастіше можна зустріти ДАІшників

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up