СРС реформація

А ви часто заводите бесіду з нашими житомирськими таксистами? Знаєте, адже ці люди часто можуть сказати значно більше ніж депутати та наші громадянські діячі. Часто іхні погляди направлені на ті проблеми, які у кожного з нас на думці, але ще знайшли свого вияву. Одного разу, я повертаючись додому на таксі, як це часто трапляється, розговорилась з таксистом. Виявилось, що чоловік з родини військових (його діди та батько були офіцерами). Його син також отримує військову освіту хіміка-ядерника. У зв'язку з обставинами, що склалися і син, і батько працюють таксистами. На питання про повістку та присягу однозначно відповідає, що підуть і будуть захищати свою країну незалежно від того на чиїй стороні правда. Військовий зобов'язаний захищати, політик - приймати рішення. Кожний повинен займатись своєю справою і робити це відповідально. 

В країні, яка є  корупційною на всіх рівнях, відповідальне ставлення до роботи - це нонсенс. Погодьтесь, що обираючи професію і отримуючи освіту, мало хто може собі уявити, що наступить момент коли ти будеш змушений робити те, на що ти вчився і в твоїх інтересах вміти робити це добре. Сьогодні військова професія - це реальна загроза життю. Відсутність реального уявлення про те, як виконувати свої обов'язки і сумнівне володіння вміннями, які необхідні для збереження власного життя - причина відмови служити на благо своєї держави. Додамо до цього недбале ставлення політиків та чиновників для забезпечення гідних умов для військових, безглуздість політичних рішень і строкатий потік балачок, замість експертних оцінок того, що відбувається - ми маємо те, що маємо. Наші призивники уникають службу і абсолютно праві. Система, яка склалась в нашій державі, просто вб'є їх і про їхніх рідних ніхто не зможе піклуватися.

Зараз ми і наші захисники виживаємо тільки завдяки самим собі. Наші воїни виживають на сході завдяки тому, ким самі є. Наш малий бізнес виживає завдяки тому, що вміє крутитись і з кожною новою податковою реформою все вправніше. Волонтерські організації, які надають допомогу як військовим, так і біженцям діють завдяки активним та небайдужим людям і саме ЇХ наполегливість дає результат. Давайте подивимося масштабніше: наша країна виживає сьогодні, тому що її географічні умови роблять її хоч і збитковим на даному етапі проектом, але перспективним в майбутньому (багаточисленні кредити тому підтвердження). Уявімо собі завод. Невеликий, але з хорошим технічним устаткуванням, дешевою робочою силою і розташований недалеко від важливої транспортної розв'язки. Виходячи із "вигідних" бізнес стратегій варто продати все обладнання, людей відпустити гуляти, а саму локацію привести в жахливий вигляд. Цінність штучно втратиться і ми зможемо провернути нову вигідну угоду. Такі дії традиційні для наших політиків, вони мислять відповідно до того, ким вони є. Нам щастить обирати не політиків, а бізнесменів. Український народ чудовий. Він, жертвуючи собою, допомагає ставати багатим людям - непристойно багатими. 

Так було і так є, а чи буде в майбутньому - питання кожної людини. Якщо ти вирішив обрати професію вчителя, не вступай в педагогічний тільки тому, що пройшов на бюджет. Якщо ти юрист, то вивчи закони, а не розраховуй тільки на свою печатку. Якщо ти політик, так не купуй собі мандат, а розвивай в собі мистецтво бути політиком.  Ми зобов'язані ставитися до свого життя не тільки із погляду  "вигідно", а і з сторони "відповідає". Фактор вигідності може змінитись в будь-який момент і небезпека з'явиться там, де було безпечно. Сьогодні кожний з нас повинен подумати про те, ким він є і жити у відповідності з цим. Тільки таким чином ми збережемо Себе, наші Родини та Суспільство.

Коментарі (0)

А ви часто заводите бесіду з нашими житомирськими таксистами? Знаєте, адже ці люди часто можуть сказати значно більше ніж...

Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Мінреінтеграції: Українцям, які виїхали з ТОТ, на період оформлення документів надається комплексна допомога 16:40 Захисники України можуть безкоштовно отримати евакуаційні візки «Brammer» 16:20 На Звягельщині поліцейські врятували 30-річного чоловіка від самогубства 16:00 У Житомирі покажуть норвезький документальний фільм про змагання Norseman Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:42 У міськраді головам правлінь ОСББ роз'яснили, як застосовувати законодавчі зміни на практиці photo_camera 15:23 Відкрито реєстрацію на вступні випробування до магістратури та аспірантури 15:00 Житомирські вибухотехніки поліції розміновують деокуповану частину Харківщини play_circle_filled photo_camera 14:41 На фронті героїчно загинув житомирянин Віталій Святненко 14:21 Житомир потребує донорської крові всіх груп з негативним резусом 14:00 У поминальну неділю організують спецпідвіз до міського цвинтаря, – міськрада 12:41 У Звягелі в ДТП з автобусом постраждав хлопчик-пішохід 12:20 Лікар, якого викрили на хабарі за фальсифікацію діагнозу військовозобов’язаному, не має жодного відношення до ТЦК та СП - заява ТЦК 12:00 Прохолодні ночі і теплі дні - погода у Житомирі 11:40 У Бердичеві екологи виявили факт забруднення річки Гнилоп’ять каналізаційними стоками 11:40 У Житомирі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму (Новини компаній) play_circle_filled 11:00 25 травня у Житомирі відбудеться фестиваль дитячих таборів «Літо разом» 10:41 Спрощено отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці 10:19 Житловий комплекс, який збудують для ВПО в Житомирі, матиме надсучасне укриття 10:00 Інцидент на Бердичівській: чоловік погрожував водійці ножем та пошкодив автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up