Жодне захоплення дітей не призводило до такої кількості травмованих, як роллінг

Жодне захоплення дітей не призводило до такої кількості травмованих, як роллінг

Дитячий травматизм є однією з актуальних проблем охорони здоров'я. Значимість цієї проблеми часто недооцінюється. Травматизму можна уникнути шляхом вжиття заходів профілактики чи боротьби з ним.

Діти дошкільного віку майже  постійно знаходяться під наглядом батьків чи вихователів дитячих закладів і рівень травматизму серед них не перевищує 5% від загальної кількості, інформує Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини.

А ось діти шкільного віку, отримавши певну самостійність та свободу і не маючи достатнього життєвого досвіду, травмуються значно частіше. При цьому кількість хлопчиків серед травмованих становить 65-70%, що пояснюється їх схильністю до рухливих ігор, активного відпочинку.

За місцем виникнення травми у дітей можна виділити наступні види дитячого травматизму: побутовий, вуличний, шкільний (під час перебування у школі), дорожньо-транспортний та спортивний (під час тренування чи спортивних змагань).

Відео дня

За останні кілька років кількість травм серед дитячого населення  України зростає, щорічно збільшуючись на 10% порівняно  минулорічними показниками. При цьому в  структурі дитячого травматизму  перше місце стійко займає  вуличний травматизм, він становить 47,2% випадків від загальної  кількості травм серед дітей, на другому місці – побутовий травматизм – 36,3%, на третьому місці – спортивні травми, які становлять 9,8%.

Вуличний травматизм серед дітей має певну сезонність. Найбільший рівень вуличного травматизму відзначається у період зимових та літніх канікул, коли діти мають більше вільного часу і проводять його на вулиці, частіше за все без нагляду дорослих.

Викликає занепокоєння і значне підвищення шкільного травматизму. Найчастіше травми виникають під час перерв, на уроках фізкультури та праці.

З усіх травм на вулично-транспортну припадає кожна двохсота. Але наслідки їх дуже серйозні. Профілактика цих травм особливо актуальна з 1 вересня  та упродовж усього навчального року, коли школярі поспішають до школи.

Найнебезпечніша машина - стояча: дитина вважає, що якщо небезпеки не видно, значить, її немає. Але, виходячи з-за такої машини на проїжджу частину, 63 дитини з 100 потрапили в дорожню пригоду  - вони потрапляють під колеса іншої автівки.

Нещасні випадки при їзді на велосипеді є поширеною причиною травматизму серед дітей старшого віку. Таких випадків можна уникнути, якщо родичі і батьки будуть вчити дитину безпечній поведінці при їзді на велосипеді. Дітям потрібно надягати на голову шоломи та інші пристосування для захисту.

Ще жодне захоплення дітей не призводило до такого напливу поранених, як роллінг (катання на роликових ковзанах), який останнім часом став особливо популярним. В роллінгу занадто високі вимоги до володіння тілом - найменший збій призводить до падіння, що завжди загрожує травмою. Купуючи дитині роликові ковзани, необхідно навчити її стояти на них і переміщатися.

При перевезенні дитини в автомобілі необхідно використовувати спеціальне крісло і ремені безпеки, дитину треба посадити ззаду і справа. Таке розміщення дитини в автомобілі є найбезпечнішим.

Отож, щоб уникнути травмування, необхідно бути уважними і обережними та навчати цьому своїх дітей.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up