Захворюваність на коронавірус зросла утричі: Житомирщину переводять до "червоної зони"

Захворюваність на коронавірус зросла утричі: Житомирщину переводять до  "червоної зони"

Житомирщина увійде до "червоної зони" епідемічної небезпеки. Про це повідомив на брифінгу голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

За його словами, в області майже втричі зросла захворюваність на коронавірус.

"Можна навіть сказати, що ми зловили третю хвилю, – зазначив Віталій Бунечко. – Сьогодні буде проведено засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за рішенням якої Житомирщина увійде до "червоної зони" з відповідними обмеженнями. За останній тиждень здійснили майже 6 тисяч ПЛР-тестувань і отримали 2716 підтверджених випадки. Відтак за останні 4 тижні кількість хворих зросла майже втричі: з 900 до 2716 за тиждень".

За словами Віталія Бунечка, вся Житомирщина увійде до "червоної зони" без сегментування і поділу.

Відео дня

Через те, що зросла кількість госпіталізацій, деякі лікарні довелось розвантажувати. Наприклад, у Новоград-Волинській лікарні, де завантаженість сягнула 97 %, ввели 15 додаткових ліжок та змінили маршрути, забираючи нових хворих в інші місця, зокрема, в Житомир. Відтак нині там завантаженість складає 69,8%.

"Більше 50% завантаженість ліжок наразі у лікарнях: Новограда-Волинського, Бердичева, Малина, Андрушівки, Чуднова, Станишівки, Баранівки та Житомирській №1," – поінформував Віталій Бунечко.

"Що стосується захворюваності серед дітей, то всього з початку епідемії зареєстровано 2257 інфікованих віком до 17 років, з них активних хворих станом на сьогодні (ред. –1 березня) – 203, дев'ятеро перебуває на стаціонарному лікуванні," – повідомив начальник відділу департаменту охорони здоров'я Сергій Березовський. За його словами, є випадки групових захворювань у школах Житомира, Бердичева та Новограда-Волинського – тих громадах, де реєструється найбільша кількість інфікованих.

Джерело: Суспільне

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Натали Шевчук

    Писаки. Пи пи пи.и.
  • Андрій Іванюк

    По чому у вас джинса для народу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up