Уряд України затвердив тарифи на операції з трансплантації органів

Уряд України затвердив тарифи на операції з трансплантації органів

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, вартість алотрансплантації нирки, тобто від живого донора або донора-трупа, буде коштувати 323 798 гривень, АВО-несумісна трансплантація нирки — 721 230 гривень.

Це повідомлення було оприлюднено в офіційному виданні «Урядовий портал» з посиланням на постанову № 1083 від 18 грудня 2019 року.

Трансплантація серця (комплексу «серце-легені» чи після перенесеної трансплантації серця) комплексу «серце-легені» коштуватиме 535 280 гривень, пересадка печінки чи частини печінки коштуватиме 855 039 гривень.

Вилучення органів у донора-трупа становитиме 74 086 гривень.

Відео дня

Також раніше у Верховній Раді попередньо підтримали законопроєкт, який передбачає відтермінування запуску Єдиної інформаційної системи трансплантації (ЄДІСТ) до 1 січня 2021 року.

На офіційному сайті Житомирської обласної державної адміністрації також було розміщено повідомлення про те, що Міністерство охорони здоров’я України оплатило трансплантації, які відбуватимуться у 2020 році.

Оплата перерахована 10 учасникам пілотного проєкту з трансплантації, які подали відповідні заявки та затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2019 року. Пілотний проєкт направлений на побудову системи трансплантації в Україні.

 Оплата відбулась за кошти державного бюджету 2019 року. Коли ці кошти будуть використані, буде проведено додатковий переказ коштів з бюджету 2020 року для того, щоб повністю покрити витрати на операції з трансплантації, які відбуваються в Україні.

Тарифи розраховані учасниками пілотного проєкту і повністю покривають всі витрати на трансплантацію (в тому числі всі необхідні ліки та медичні вироби). Також це дозволить використати кошти бюджету 2019 року у 2020. Завдяки цьому у наступному році збільшиться кількість можливих трансплантацій.

«МОЗ України працює над побудовою системи трансплантації. Одна із ключових характеристик системи, яку ми будуємо – правила однакові для всіх. Пацієнт повинен отримати послугу належної якості в кожному закладі, який проводить операції з трансплантації. Можливість виконувати трансплантації повинна бути у всіх закладів, які хочуть і можуть це робити. Оплата за послуги з трансплантації повинна відбуватись незалежно від регіональної приналежності за однаковими для всіх тарифами. Для того, щоб отримати оплату послуг з трансплантації, закладам не потрібно оббивати пороги міністерства чи бути членами різноманітних робочих груп – необхідно просто відповідати критеріям», – прокоментував заступник міністра Дмитро Коваль.

Зважаючи на гостру необхідність збільшити кількість операцій з трансплантації, Кабінет Міністрів розширив перелік закладів охорони здоров’я, які є учасниками пілотного проєкту з чотирьох до дванадцяти закладів, включивши до пілоту всі заклади, які мають ліцензію на трансплантацію і готові виконувати операції з пересадки органів. 

Також повідомляється, що за результатами пілотного проєкту в першому кварталі Міністерство охорони здоров’я України проведе аналіз і, можливо, розширить список учасників пілотного проєкту.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up