Спалах коронавірусу на Житомирщині та ще один летальний випадок, - брифінг в Житомирській ОДА

Спалах коронавірусу на Житомирщині та ще один летальний випадок, - брифінг в Житомирській ОДА

Про це йшлося сьогодні, 5 червня 2020 року, на брифінгу голови ОДА Віталія Бунечка за участю начальника управління охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика.

За даними Житомирського обласного лабораторного центру, станом на 09:00 05.06.2020 (за минулу добу – 4 червня) зареєстровано нових лабораторно підтверджених випадків – 32

Всього випадків (з наростаючим  підсумком) – 865. Одужало всього – 482. Померло всього – 15. Вчора померла жінка з Новограда-Волинського.

За добу надійшло повідомлення про підозру – 40. Всього підозр (з наростаючим підсумком) – 2005.

Відео дня

Всього проведено досліджень за добу – 312, з них  позитивних–32, у т.ч. 32 нових випадки.

Основні тези брифінгу:

Стався спалах захворюваності на коронавірус, тому обласна влада буде ініціювати перевірку ринків, магазинів та інших місць громадського користування підрозділами Держспоживслужби.

Вчора Житомирщина стала другою в Україні по захворюваності на коронавірус. Але влада поки що не планує повернення в другий етап виходу з карантину, на той же час не виключає цього в наступні дні, якщо спалах буде продовжуватися. Подальших послаблень карантинних заходів поки що не буде.

В області зараз 64 пацієнти на стаціонарному лікуванні, з них 3 дитини та 5 пацієнтів у відділенні інтенсивної терапії. За період карантину на коронавірус захворіли 174 медичних працівників.

Знову очільник області підкреслив, що влада не втручається в діяльність церкви. Перенесення поминальних днів не буде, але керівництво області наполегливо просить всіх дотримуватися карантинних заходів і знову нагадує, що в випадку збільшення хворих на коронавірус, може бути повернення Житомирської області в другий етап виходу, що спричинить більш жорсткі карантинні заходи.

Відновлення автобусного сполучення з Києвом вже відбулося, але на Нацполіцію буде покладено обов’язок перевіряти дотримання перевізниками карантинних заходів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (14)
  • Купцова Светлана

    Вчора була у перукарні..Заглянула,у коридорчику сидять жінки,без масок ,у залі,всі перукарі без масок,і кліентки -також.Зал невеликий,людей багато.Щось мені перехотілось там обслуговуваться.
  • Віталій

    Послаблення карантину люди сприйняли, як його відміну. Контролю за дотриманням маскового режиму - ніякого, інформування, роз'яснення, агітації у ЗМІ практично нема. Ось живий приклад із сфери, де я працюю: учителі школи вийшли на роботу для оформлення документації - 80% без масок, соціальна дистанція - майже в обнімку, наради-педради у актовому залі по годині, у туалетах не те, що антисептика - мила немає! На тих небагатьох, хто носить маску і тримає дистанцію, дивляться, як на божевільних! І це всі люди з вищою освітою! Подібне і в інших сферах. От і маємо результат. Ситуацію виправить тільки потужна агітаційна кампанія і жорсткий контроль!
  • маріна

    Треба щоб влада на місцях трохи перевірала тих людей які були контактні і ходят на роботу як нівчом небуває нехоче сидіти на сомоізоляції  бо получить малу заробітну плату тоді можливо небуде токого спалагу
  • маріна

    Треба щоб влада на місцях трохи перевірала тих людей які були контактні і ходят на роботу як нівчом небуває нехоче сидіти на сомоізоляції  бо получить малу заробітну плату тоді можливо небуде токого спалагу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up