Перевищення рівня шуму у Житомирі зафіксовано у 20 контрольних точках

Перевищення рівня шуму у Житомирі зафіксовано у 20 контрольних точках

Таким є стан акустичного забруднення населених пунктів області за результатами моніторингу в 2017 році. Постійний шум погано позначається на роботі багатьох життєво важливих органів людини.

Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За останні десятиліття проблема боротьби з шумом в багатьох країнах стала однією з найважливіших. Впровадження в промисловість нових технологічних процесів, зростання потужності і швидкохідності технологічного устаткування, механізація виробничих процесів призвели до того, що людина у виробництві та в побуті постійно піддається впливу шуму високих рівнів.

В Житомирській області відповідно до Плану моніторингових досліджень  навколишнього середовища на 2017 рік проводились дослідження акустичного забруднення. Житомирським ОЛЦ та його територіальними підрозділами було проведено 879 інструментальних вимірів еквівалентного та максимального рівнів шуму в 293 моніторингових точках. Вимірювання проводились на перехресті автошляхів, в санітарно-захисних зонах промпідприємств, на території дитячих садочків, шкіл, лікувально-профілактичних закладів та житлової забудови. З усіх проведених вимірів було виявлено перевищення рівнів шуму в 20 контрольних точках, що становить 6,8% від загальної кількості.

Відео дня

Перевищення фіксувались в м.Житомир (на території житлової забудови: вул.Бориса Тена, 65; вул. Східна, 47; вул.Небесної Сотні, 35; вул.Східна, 86; вул.Болгарська, 6; на території прилеглої до перехресть: перехрестя вул. Покровської, 2/19 та вул. Київської, 19/2 (2 точки); перехрестя вул.Київська, 50 та вул.Небесної Сотні, 15; в СЗЗ ТДВ “Житомирські ласощі”: вул. Сціборського, 22 та 27; на території житлової забудови: вул. Велика Бердичівська, 97; вул. Л.Толстого, 4). В Лугинському районі було зафіксовано перевищення на території гімназії ім.Фількова, смт.Лугини, вул.К.Маркса,18. В Коростенському районі перевищення рівнів шуму виявлено в м.Коростень (вул.Сосновського, 44; вул.Грушевського, 23; перехрестя вул. Грушевського, 17 та вул. Сосновського, 1; вул.Кемського, 5-7; вул. Красіна,7), в с.Вигів, вул.Першотравнева, 1, територія ЗОШ та в с.Сингаї, вул.Миру, 15, територія житлової забудови, що межує з автодорогою.

За свідченнями лікарів, постійний шум погано позначається на роботі багатьох життєво важливих органів: серця, печінки, органів травлення. Але перш за все страждає, звичайно ж, слух. Повністю захистити себе від шуму неможливо, але ми можемо самі зменшити його вплив. Щоб убезпечити себе від непотрібних звуків у вашій квартирі слід поставити звуконепроникні вікна та двері, або зробити звукоізоляцію приміщення.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up