На Житомирщині від перехолодження загинуло троє людей

На Житомирщині від перехолодження загинуло троє людей
У п’ятницю, 5-го грудня, до обласної лікарні з відмороженням нижніх кінцівок госпіталізовано 19-річного юнака, жителя м. Умань Черкаської області. З цієї ж причини потрапив до лікарняного ліжка і 33-річний житомирянин.

Загалом, з початку нинішнього року від переохолодження організму постраждало вже більше 40 осіб, троє осіб загинули. Тому, щоб уникнути переохолодження та обмороження, вкотре звертаємося до жителів області з проханням виконувати прості правила, а саме: вживати більше теплої рідини, що сприяє кращій терморегуляції організму; уникати вживання алкоголю; одягатись багатошарово.

Не слід думати, що переохолодження мине саме по собі. Як тільки з'являться його симптоми — негайно потрібно перейти у тепле приміщення, де при можливості, посидіти кілька годин, поїсти, обігрітися. Можна прийняти знеболювальні препарати й негайно звернутися за кваліфікованою допомогою до лікарів.

І насамкінець, не забувайте і про душевне тепло. Якщо раптом на вашому шляху трапиться людина, що лежить на снігу, не поспішайте відвести погляд, а краще викличте карету швидкої допомоги.

Відео дня

За повідомленням Департаменту цивільного захисту населення Житомирської ОДА

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up