Мобільні бригади не виїжджатимуть до хворих з підозрою на COVID-19

Мобільні бригади не виїжджатимуть до хворих з підозрою на COVID-19

Найближчим часом у Житомирі не будуть працювати мобільні бригади, які здійснювали забір матеріалу для тестування у хворих з підозрою на COVID-19.

Це рішення прийняте відповідно до оновленого порядку реалізації Програми медичних гарантій. Згідно з програмою у 1 кварталі цього року не затверджено пакет послуг для мобільних бригад, які раніше відбирали матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію. 

У Житомирському центрі первинної медико-санітарної допомоги зазначають, що медичні працівники виїжджають додому лише до тих пацієнтів, які самостійно не можуть дістатися амбулаторії чи іншого пункту тестування.

Також до стандарту первинної медичної допомоги додано скринінгове обстеження – тестування методом експрес-діагностики, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування. Швидкі тести надходять до регіональних департаментів охорони здоров'я. Вони ж розподілятимуть потрібну кількість тестів на заклади охорони здоров'я, які надають первинну медичну допомогу. 

Відео дня

Скринінгове дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 мають проводити людям з підозрою на COVID-19; людям з симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії; пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації; особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19.

«Алгоритм тестування на COVID-19 на первинній ланці дещо змінився. Тепер лікар може призначити тест на коронавірус пацієнту не лише з симптомами COVID-19 та пневмонії, а й з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції. Також до пакету первинної медичної допомоги додано тестування методом експрес-діагностики – швидкий тест на визначення антигену SARS-CoV-2», – наголошують у центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Инна Журавская

    Приезжали только из частных клиник, видела не раз.
  • Юлия Кучинская

    Ви з дуба впали,чи що?  Яку ж НОВИНУ написали...коли ж це таке було, щоб цілі бригади приїжджали до хворих додому???
  • Оля Бусинка

    А що вони їздили?
  • Valentina Radetskaya

    Так они и раньше не выезжали. Больные сами ездили в общественном транспорте, заражая других, чтобы доехать до места задачи анализа на Ковид, а потом ещё 5 дней ждать результатов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up