Мобільні бригади не виїжджатимуть до хворих з підозрою на COVID-19

Мобільні бригади не виїжджатимуть до хворих з підозрою на COVID-19

Найближчим часом у Житомирі не будуть працювати мобільні бригади, які здійснювали забір матеріалу для тестування у хворих з підозрою на COVID-19.

Це рішення прийняте відповідно до оновленого порядку реалізації Програми медичних гарантій. Згідно з програмою у 1 кварталі цього року не затверджено пакет послуг для мобільних бригад, які раніше відбирали матеріал для тестування у пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію. 

У Житомирському центрі первинної медико-санітарної допомоги зазначають, що медичні працівники виїжджають додому лише до тих пацієнтів, які самостійно не можуть дістатися амбулаторії чи іншого пункту тестування.

Також до стандарту первинної медичної допомоги додано скринінгове обстеження – тестування методом експрес-діагностики, результат якого можна отримати через 15 хвилин після тестування. Швидкі тести надходять до регіональних департаментів охорони здоров'я. Вони ж розподілятимуть потрібну кількість тестів на заклади охорони здоров'я, які надають первинну медичну допомогу. 

Відео дня

Скринінгове дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 мають проводити людям з підозрою на COVID-19; людям з симптомами тяжкого гострого респіраторного синдрому, інших ГРВІ або з ознаками пневмонії; пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації; особам, які були у тісному контакті з хворим на COVID-19.

«Алгоритм тестування на COVID-19 на первинній ланці дещо змінився. Тепер лікар може призначити тест на коронавірус пацієнту не лише з симптомами COVID-19 та пневмонії, а й з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції. Також до пакету первинної медичної допомоги додано тестування методом експрес-діагностики – швидкий тест на визначення антигену SARS-CoV-2», – наголошують у центрі первинної медико-санітарної допомоги.

Світлана Цимбалюк

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Инна Журавская

    Приезжали только из частных клиник, видела не раз.
  • Юлия Кучинская

    Ви з дуба впали,чи що?  Яку ж НОВИНУ написали...коли ж це таке було, щоб цілі бригади приїжджали до хворих додому???
  • Оля Бусинка

    А що вони їздили?
  • Valentina Radetskaya

    Так они и раньше не выезжали. Больные сами ездили в общественном транспорте, заражая других, чтобы доехать до места задачи анализа на Ковид, а потом ещё 5 дней ждать результатов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up