Майже 6 млн грн отримали аптеки Житомирської області за відпущені «Доступні ліки»

Майже 6 млн грн отримали аптеки Житомирської області за відпущені «Доступні ліки»

Жителі Житомирщини можуть отримати лікарські препарати за програмою «Доступні ліки» у 77 аптечних закладах, які підписали договір з НСЗУ щодо участі в урядовій програмі реімбурсації «Доступні ліки».

Так за е-рецептами «доступні ліки» можна одержати безкоштовно або з частковою доплатою у 278 місцях відпуску. З квітня цього року аптекам області виплатили близько 6 млн грн  за відпущені ліки за програмою реімбурсації, - інформує прес-служба ОДА.

За е-даними НСЗУ, аптеки Житомирської області отримали 5 млн 942 тис. грн відшкодування за відпущені «Доступні ліки» жителям регіону. Нагадаємо, що на карті можна переглянути місця відпуску лікарських препаратівза урядовою програмою реімбурсації.

З 1 квітня програма «Доступні ліки» перейшла до адміністрування Національної служби здоров’я України, яка напряму працює із аптечними закладами. Так жителі Житомирщини продовжують отримувати необхідні їм життєві препарати з мінімальною доплатою або безкоштовно.

Відео дня

Упродовж квітня-липня 2019 року відповідно до е-даних НСЗУ, у Житомирській області виписали 181,170 тис. електронних рецептів на «Доступні ліки». В аптеках за цими е-рецептами отоварили 142,748 тис. ліків, що складає 78,36%.

 Для того, аби отримати е-рецепт на «Доступні ліки» потрібно звернутися до лікаря, з яким підписали декларацію. Сімейний лікар виписує електронний рецепт, який можна отоварити у аптеці, що увійшла до програми реімбурсації з НСЗУ (про це свідчить наліпка на аптечному закладі).

На мобільний номер пацієнта приходить повідомлення з номером та кодом рецепту. Код відображає назву діючої речовини препарату. Відповідно до цього підбирають ліки. При потребі лікар може видати і паперовий варіант рецепту.

Нагадаємо, що з 1 лютого 2019 року МОЗ України затвердив новий реєстр препаратів програми «Доступні ліки» – п’ятий від початку дії програми. До оновленого реєстру увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.

Для лікування серцево-судинних захворювань у програмі є 198 препаратів, 46 з яких пацієнти можуть отримати безоплатно. Для лікування діабету 2 типу – 46 препаратів, з яких 12 є безоплатними. Від бронхіальної астми у програмі є 14 препаратів, 6 із яких пацієнт може отримати безоплатно. З повним списком безоплатних препаратів можна ознайомитися ТУТ.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up