Масові "вбивства" в Інституті раку: близько 130 тис. гривень керівництво закладу вимагає за привернення  лікарської уваги до хворих. ВІДЕО

Масові "вбивства" в Інституті раку: близько 130 тис. гривень керівництво закладу вимагає за привернення  лікарської уваги до хворих. ВІДЕО

Йтиметься про те, як «діти Гіпократа»  вимагали з тяжкохворих людей платити їм «в кишеню» за одужання та відмовлялися лікувати тих, хто не погоджувався з цим.

Біль, сльози, тяжкий шлях до одужання та втрачені надії, - саме такий спектр внутрішніх емоцій відчувають пацієнти столичного Інституту раку, починаючи активну боротьбу за власне життя. Для більшості людей – це велике горе, але не для керівництва головної лікарні країни. На превеликий жаль, ці люди приймають велику людську біду лише за джерело фінансування свого розкішного способу життя…

«Просто так ганяти за хворими вхолосту ніхто не буде, щоб вони навіть помочі нам не надали. Ми лікарня, а не благодійний заклад. Ти не у карман проси, а так начебто в благодійну касу Інституту, да...і чек, так. Ми їм велику справу робимо, а вони нам хоч якусь маленьку, але повинні надати, так?», - такими страшними словами розпочав черговий «навчальний» ранок лікар-хіміотерапевт Олександр Шепель для своїх колег.

Про цю жахливо-цинічну ситуацію стало відомо завдяки зробленим відеозаписам з прихованих відеокамер, котрі були влаштовані в кабінеті завідувача поліклініки Інституту раку  Аркадія Висоцького та знову ж таки, того самого лікаря хіміотерапевта - Олександра Шепеля, котрий і навчав медперсонал закладу, як правильно змушувати людей примусово робити внески в начебто «благодійну касу» закладу.

Відео дня

«Народ дурний, як пробка. Поки самі не почнемо робити, ніхто сам і не зробить нам. Будьте артистами. Там, наприклад, ойкніть і скажіть, що ми тільки ліків на 10 тис. гривень виписали, допоможіть хоч трохи державі, щоб ми існували. От заходить до нас пацієнт, а ми йому одразу і говоримо, що він нам має трошечки допомогти. Хоча б 700 гривень в касу покласти.», - вчить лікарів-онкологів, брудній схемі вимагання коштів з хворих людей пан Шепель.

В той же час, зовсім втративши сором від жадоби власної наживи на людському горі, «золоті ідеї» збагачення на людях активно підтримує і завідувач поліклініки Інституту раку – Аркадію Висоцькому, котрий виявляється ще кмітливішим у питанннях розробки корупційних схем і з тим самим Олександром Шепелем, розроблює план з продажу медичних препаратів своїм пацієнтам, котрі закуповує держава і вони мають надаватися людям абсолютно безоплатно за нагальної потреби.

«Робити будемо так: пропонуємо людині хороший препарат, але попереджаємо, що це не панацея. Наша звичайна схема – припустимо, ми можемо забезпечити цими препаратами, але ж є більш оптимальний варіант, але він коштує 3 тис. гривень. Він там начебто краще, але вирішувати хворому. І ми обіяємо, що наступний цикл забезпечимо препаратами. Людина сидить, думає, і ми їй говоримо, що препарат за 130 тис. гривень точно надійний. Він то його точно купить, а він є безкоштовним. Ось так», - без навіть і найменшого сердечного колихання  розповідає Аркадій Висоцький Олександрові Шепелю.

Одразу після оприлюднення на загальнодоступних просторах Інтернет-мережі скандального відеозапису за цю справу одразу взялася поліція з проведенням нагального досудового слідства. Після чого наприкінці вересня 2019 року справа була передана до суду. Шепелю та Висоцькому інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 184 (порушення права на безоплатну медичну допомогу) і ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК України.

На подальші журналістські запитання про те, яка подальша доля «перевертнів» у білих халатах, відділ комунікації поліції м. Києва відповів: «Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з внесенням застави в розмірі 160 тис. 560 грн кожному".

P.S. Ця страшенна ситуація гарно демонструє ситуацію, коли жага до шалених грошей  та неймовірного збагачення модифікує людську совість. Так, це завжди існувало посеред нас, але ні в якому разі не можна наживатися на людській трагедії. Жодним чином. Але чи можемо вважати вирок суду справедливим? Близько 160 тис. гривень, і «перевертні» будуть продовжувати діяння своїх чорних справ…

Ірина Хоцька



 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (18)
  • Вадим Любаров

    Вот твари!!!!Ну хорошо видео выложили и все, почему таких тварей не привлекают к уголовной ответствености??????
  • Сергій

    Ще у Вінниці таке ж коїться!
  • Владимир Очинский

    вот уроды
  • Леся Половинчак

    Все только обгаживается в нашей стране.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up