Кабмін затвердив тарифи на трансплантацію органів

Кабмін затвердив тарифи на трансплантацію органів

Пересадка нирки обійдеться від майже 324 тис. грн до 721 тис. грн. Сума залежить від того, живий чи мертвий донор, типу пересадки.

Пересадка серця або комплексу серце-легені обійдеться в суму від 609 тис. грн, печінки - від 855 тис. грн. Трансплантація стовбурових клітин може обійтися в 1,3 млн. грн.

Про це повідомляє новинний Телеграм-канал «Блог Молодого Журналіста»:

«Влада нарешті оцінила українців ... Правда, недорого. Кабмін затвердив тарифи на трансплантацію органів. Нирка від донора-трупа - 398 тис. грн. А ось нирка від живого донора обійдеться найдешевше  - 324 тисячі».

Відео дня

Також новинний канал «Наблюдатель» прокоментував дану подію.

Ці тарифи дуже важливі для включення України в світовий ринок донорства органів, на чому вже багато років наставляють наші західні партнери. У багатьох пострадянських країнах комерційне донорство заборонено законом. Наприклад, в Білорусі донором можна стати виключно для родича. Ця позиція виходить з морально-етичного припущення, що життя всіх людей однаково безцінне.

На заході ситуація інша. Загалом ринку трансплантації приблизно (бо багато сірого) оцінюється в 600 млн. доларів. Трансплантація, як і приватно-страхова медицина, все-таки забезпечила нерівність між бідними і багатими перед смертю. Багаті можуть собі дозволити пересадити проблемні органи, щоб не піддаватися ризику.

Девід Рокфеллер прожив 101 рік за рахунок пересадки 7 ️ сердець. Восьме не витримало.

Про те які ризики несе ця реформа - згодом.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up