“Доступні ліки” в дії: жителі Житомирщини отримали більше 164 тисяч електронних рецептів

“Доступні ліки” в дії: жителі Житомирщини отримали більше 164 тисяч електронних рецептів

З 1 квітня отримати препарати за програмою “Доступні ліки” можна за допомогою електронного рецепту, а аптечні заклади напряму укладають угоди щодо участі у цій програмі з Національною службою здоров’я України.

За 3,5 місяці на Житомирщині лікарі виписали 164 тис. 609 е-рецептів, за якими жителі Житомирщини у аптеках можуть отримати необхідні їм життєві препарати з мінімальною доплатою або навіть безкоштовно, - інформує прес-служба ОДА.

Відповідно до е-даних НСЗУ, в аптеках Житомирщини за виписаними е-рецептами люди отримали 127 тис. 720 ліків, що складає 77,6%.

На Житомирщині отримати медичні препарати за програмою «Доступні ліки» можна у 76 аптечних закладах та 278 місцях відпуску. З інтерактивною картою аптек області, що співпрацюють з НСЗУ за програмою «Доступні ліки» можна ознайомитись ТУТ і обрати ту, до якої вам буде найзручніше приходити. Нагадуємо, що отримати ліки за електронним рецептом можна у будь-якій аптеці України, яка підключена до програми, незалежно від місця проживання чи реєстрації пацієнта.

Відео дня

За програмою “Доступні ліки” можна отримати препарати від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та бронхіальної астми.

Для того, аби отримати е-рецепт на «Доступні ліки», потрібно звернутися до лікаря, з яким підписали декларацію. Сімейний лікар виписує електронний рецепт, який можна отоварити у аптеці, що увійшла до програми реімбурсації з НСЗУ (про це свідчить наліпка на аптечному закладі).

На мобільний номер пацієнта приходить повідомлення з номером та кодом рецепту. Код відображає назву діючої речовини препарату. Відповідно до цього підбирають ліки. При потребі лікар може видати і паперовий варіант рецепту.

Які ліки можна отримати безкоштовно?

Держава компенсує вартість найдешевшого лікарського засобу, який подав заявку на участь в програмі «Доступні ліки». Тобто такий препарат пацієнт матиме змогу отримати безоплатно. Дорожчий препарат, ціна на який не перевищує граничну референтну, пацієнт може отримати, доплативши різницю між мінімальною ціною та роздрібною ціною обраного препарату.

З 1 лютого 2019 року МОЗ України затвердив новий реєстр препаратів програми “Доступні ліки” – п’ятий від початку дії програми. До оновленого реєстру увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.

Для лікування серцево-судинних захворювань у програмі є 198 препаратів, 46 з яких пацієнти можуть отримати безоплатно. Для лікування діабету 2 типу – 46 препаратів, з яких 12 є безоплатними. Від бронхіальної астми у програмі є 14 препаратів, 6 із яких пацієнт може отримати безоплатно.

З повним списком безоплатних препаратів можна ознайомитися тут.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up