5 фактів, що потрібно враховувати при виборі сімейного лікаря:

5 фактів, що потрібно враховувати при виборі сімейного лікаря:

У 2017-му році українці мають обрати сімейного лікаря та укласти з ним угоду, що входить до реформи первинної ланки медицини. Пропонуємо 5 фактів, що допоможуть обрати "свого" лікаря.

 На актуальні питання, що стосуються вибору сімейного лікаря, відповів Павло Ковтонюк, заступник Міністра охорони здоров’я України.

1. Територіальну прив’язку пацієнта до поліклініки скасують. Не важливо, де працюватиме лікар:  у амбулаторії, поліклініці чи приватній лікарні, людина може обрати його своїм сімейним і підписати угоду. «Де знаходиться лікар нас не цікавить. Ми максимально спростимо законодавство, щоб він ішов до пацієнта і людина не їхала до нього через півміста», - пояснив Павло Ковтонюк.

2. Пацієнт фактично нічого не сплачуватиме сімейному лікарю. Коли людина реєструється до фахівця, це висвітлюватиметься в електронній системі, за даними якої держава й перераховуватиме за кожного пацієнта встановлений тариф. Прозорість такої схеми забезпечуватиме новий орган «страховик» – Національна служба здоров’я, неупередженість якої гарантує те, що вона не матиме у власності жодного закладу.

Відео дня

3. Пацієнти зможуть розірвати угоду з лікарем у будь-який момент з власної волі. Заступник міністра охорони здоров'я пояснив, що технічно це втілюватиметься так: людина вибирає нового спеціаліста, реєструється до нього, а попередня угода анулюється автоматично.  

4.Якість роботи лікарів перевірятимуть. «Для контролю є кілька інструментів, - зазначив Павло Ковтонюк. – На щастя, в первинній ланці є безвідмовний і найсильніший метод – вибір пацієнта, якщо його не влаштовуватимуть послуги – він просто піде до іншого лікаря. Другий спосіб –  Національна служба охорони здоров’я здійснюватиме аудит і перевірки, чи дотримується спеціаліст медичних протоколів». Працювати таким чином дозволить E-health – електронний реєстр, який дасть змогу помічати недоліки й дивні цифри у статистиці та перевіряти конкретного лікаря.

5.    Щоб обрати хорошого лікаря, українцям рекомендують радитися один з одним, ділитися відгуками про того чи іншого спеціаліста. При цьому, у МОЗ наголошують, що лікарі стануть вмотивованішими й компетентнішими, адже від кількості пацієнтів, з якими вони працюють, залежатиме їхня зарплата.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up