Житомирський драмтеатр покаже яскраву виставу «Заповіт цнотливого бабія»

Житомирський драмтеатр покаже яскраву виставу «Заповіт цнотливого бабія»

У Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Кочерги  2 та 3 грудня о 19:00 год відбудеться прем’єра вистави «Заповіт цнотливого бабія» за однойменною п’єсою Анатолія Крима.

 

Художній керівник театру Наталія Тімошкіна анонсувала сюжет вистави та розповіла про особливості цієї прем’єри.

“Там знайдеться достатньо цікавого й корисного і для себе, і для іншої половини. Сучасний український прозаїк і драматург Анатолій Крим представляє нам свого Дон Жуана, бабія і гульвісу, на схилі років, який кається у своїх гріхах і запевняє нас у своїй невинності.  Ви запитаєте, де ж логіка, адже цнотливість жодним чином не асоціюється з його особистістю? Сам герой стверджує, що у перелюбстві він не винен. Від жінок він не відрікається, всіх їх він шалено любив та навчив буквально літати від переповненого почуття любові, літати від захоплення і щастя, але при цьому жодною з них він не володів”, - сказала Наталія Тімошкіна.

Дон Жуана грає актор Сергій Рогов. Він розповів, що для чоловіка означають жінки, вміло їх порівнявши з картинами.

Відео дня

“Всі жінки різні. Можна любити всіх як мистецтво, наче приходиш до музею і розглядаєш картини. І ми не чіпаємо пальцями картину, ми відходимо на декілька кроків назад, щоб побачити повну гаму. Так само з жінками. Може бути одна, яку можна любити понад усе, а інших любиш за те, що вони наче подарунок нам від Бога”, - сказав він.

Роль  Анни дісталася актрисі Оксана Луць, яка пояснила всю складність перевтілення в цей образ.

«У мене невеликий досвід в театрі і в такому амплуа я ще не працювала,адже ця роль не комічна роль і не драматична. Потрібно було знайти в собі жіночий стержень, саме ту Анну, яка може спокусити, яка може закохати в себе, бути сильною і водночас бути такою слабкою тому що жінка – це створіння незрозуміле: то вона кохає, то вона ненавидить, або просто плаче від невдачі», - зазначила Оксана Луць.

За словами режисерів драмтеатру - це вистава парадокс. Кожен персонаж розкривається з абсолютно різних сторін. Парадоксальність цього спектаклю полягає в тому, що кожної секунди змінюється настрій акторів, їхні відносини.

Також вони повідомили, що на глядачів чекатиме багато сцен з боями та неперевершений танець з кинджалом - це все надаватиме виставі такого характеру, що кожен зможе поринути в ту реальність.

Юлія Довбня

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up