Житомирська ДЮСШ № 1 звітує про роботу до свого 75-річчя

Житомирська ДЮСШ № 1 звітує про роботу до свого 75-річчя

Дитячо-юнацька спортивна школа № 1 була заснована ще у воєнний 1945 рік. 25 лютого 1945 року місцева влада визнала за необхідне відкриття першої в області спортивної школи.

З перших днів заняття у різних секціях могли відвідувати не більше 150-ти юнаків та дівчат. На той час в ДЮСШ № 1 культивувались літні і зимові види спорту: футбол, баскетбол, гандбол, бокс, важка атлетика, боротьба, легка атлетика гімнастика, стрільба, фехтування, веслування, велоспорт, лижі, ковзани.

На сьогоднішній день в ДЮСШ №1 культивуються чотири види спорту: баскетбол, волейбол, шахи, веслування на човнах «Дракон». У 49 групах займається  560 вихованців. 

Директорка спортивної школи № 1 – Родіонова Олена Федорівна, «Відмінник освіти України», очолює ДЮСШ № 1 вже 25 років.

Відео дня

Чимало з вихованців школи стали всесвітньо відомими спортивними зірками:

Це чемпіони світу з  баскетболу Генадій Чечуро та Курилло Тетяна; чемпіон світу – волейболіст Сергій Козлюк; чемпіон Європи 1965 року – волейболіст Іван Ширяєв; легендарний тренер з гандболу – Ігор Турчин, визнаний кращим тренером ХХ століття; чемпіони Європи з баскетболу Тетяна Кафтанова, Тетяна Дернова, Мягкий Дмитро; багаторазова призерка чемпіонату України, срібна призерка чемпіонату Європи – баскетболістка, майстер спорту Тетяна Стахова (Панченко), чемпіони Всеукраїнських ігор – баскетболісти Можаровський Олексій та Гусаківський Олексій, майстер спорту; міжнародні шахові гросмейстри – Йосип Дорфман, Олександр Хузман, Сергій Кривошея; чемпіонка України 2019 року Петренко Марина та багато інших.

На даний час юнацькі баскетбольні команди 2003, 2006, 2007 р.н. (тренер Ткаченко О.П.) постійно покращують свої позиції у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі.           

Вихованки відділення баскетболу (дівчата): Курбатова Вікторія, Рожанчук Вікторія, Янушевська Вікторія (старший тренер-викладач Дернова Т.А.) – бронзові призери чемпіонату України 3х3 серед шкільних команд; Тимофеєва Катерина, Гоцак Тетяна, Маринич Дарина – срібні призери чемпіонату України «USL» 3х3 2019; Бронзові призери Української Стрітбольної Ліги (жіноча категорія); учасниці  XXVIII чемпіонату України серед жіночих команд Дивізіону «Б» сезону 2018/2019 р.р. Вища ліга; учасниці Суперліги 3х3.           Дернова Тетяна – граючий тренер, стала кращим shooterom серед жінок на фінальному етапі Суперліги 3х3;  чемпіонка Європи у віковій категорії 30+ (Іспанія, 2019 рік).

Вихованці шахового відділення ДЮСШ № 1 постійно приймають участь у чемпіонатах України в різних вікових групах.

 Петренко Марина – вихованка старшого тренера – викладача Думанського Я.Н., бронзова призерка чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 8 р.; чемпіонка та срібна призерка чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 10 р.; учасниця чемпіонату Світу з швидких шахів серед дівчат до 10 р. (Білорусь, м. Мінськ, 2018 рік); учасниця чемпіонату Світу серед кадетів (Іспанія,2018 рік); учасниця чемпіонату Європи серед школярів ( Румунія, 2019 рік); учасниця європейського молодіжного чемпіонату (Словакія, 2019); учасниця чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 14 р.; учасниця чемпіонату України серед юнаків та дівчат до 16 р. 

Симон Артем – срібний призер чемпіонату України з швидких шахів серед юнаків до 10 р. (старший тренер-викладач відділення Думанський Ярослав Несторович); 

Слінчак Олена – учасниця чемпіонату України серед дівчат до 8 р. (тренер-викладач Власенко Олександр Петрович); 

Дорошенко Віталій – у часник чемпіонату України серед юнаків до 10 р. (тренер-викладач Хитрич Роман Олексійович).

Вихованці відділення веслування на човнах «Дракон» на чемпіонаті України серед спортсменів ДЮСШ стали срібними та бронзовими призерами. У зональних змаганнях із загально-фізичної підготовки чемпіонами стали: Масляков Андрій, Ковєра Даніела; срібні призери: Кухарук Данило, Фурман Артур, Ільченко Уляна, Іванова Анна; бронзовий призер Умінський Юрій (тренер-викладач Шевчук Максим).

За останній час 7 вихованців спортивної школи стали кандидатами та членами молодіжних збірних команд України з баскетболу та волейболу.

Щорічно стипендію міського голови  отримують вихованці ДЮСШ №1 за високі спортивні досягнення та вагомий особистий внесок у популяризацію спорту в Житомирі.

     

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up